Ο παραδοσιακός μπακαλιάρος πλακί συνδυάζεται άριστα με μία εποχική σαλάτα από αλμυρίκια
Υλικά για τον μπακαλιάρο:
- 1 φιλέτο μπακαλιάρου (χωρίς κόκαλα) ξαρμυρισμένο
- 3 κρεμμύδια
- 2 ή 3 σκελίδες σκόρδου
- 1 πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη και κομμένη
- 1 μεγάλη τριμμένη τομάτα
- 3 πατάτες μέτριες, κομμένες κυδωνάτες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/3 του φλιτζανιού λάδι
- Την εκτέλεση της συνταγής μπορείτε να την δείτε αναλυτικά πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:
- https://mageirikikaidiatrofi.blogspot.com/2018/03/blog-post_22.html
Υλικά για τα αλμυρίκια:
- Μισό κιλό αλμυρίκια
- 3 Κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 Σκελίδα σκόρδου τριμμένη
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Ρίχνουμε τα αλμυρίκια σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
- Τα βράζουμε για 3 - 6 λεπτά (αν έχουν συλλεχθεί την άνοιξη γιατί είναι τρυφερά).
- Τα καλοκαιρινά αλμυρίκια είναι λίγο πιο σκληρά και θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο βρασμού μέχρι να μαλακώσουν. (ίσως 20 - 30 λεπτά).
- Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το νερό και τα βυθίζουμε αμέσως σε παγωμένο νερό για να κρατήσουν το πράσινο χρώμα τους.
- Σερβίρουμε προσθέτοντας ένα μείγμα από το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το λεμόνι εφόσον πρώτα τα έχουμε αναδεύσει καλά.
- Για αλμυρίκια μαγειρευτά με ντομάτα δείτε την συνταγή πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
- https://mageirikikaidiatrofi.blogspot.com/2018/07/blog-post_7.html
- Δοκιμάζουμε πάντοτε τα αλμυρίκια προς το τέλος του βρασμού για να δούμε αν έχουν βράσει καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου