ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΑΛΜΥΡΙΚΙΑ

Ο παραδοσιακός μπακαλιάρος πλακί συνδυάζεται άριστα με μία εποχική σαλάτα από αλμυρίκια

Υλικά για τον μπακαλιάρο:
  • 1 φιλέτο μπακαλιάρου (χωρίς κόκαλα) ξαρμυρισμένο
  • 3  κρεμμύδια
  • 2 ή 3 σκελίδες σκόρδου
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη και κομμένη
  • 1 μεγάλη τριμμένη τομάτα
  • 3 πατάτες μέτριες, κομμένες κυδωνάτες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/3 του φλιτζανιού λάδι
Εκτέλεση:

          Υλικά για τα αλμυρίκια:
  • Μισό κιλό αλμυρίκια
  • 3 Κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 Σκελίδα σκόρδου τριμμένη
  • Χυμό από μισό λεμόνι
          Εκτέλεση:
  • Ρίχνουμε τα αλμυρίκια σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
  • Τα βράζουμε για 3 - 6 λεπτά (αν έχουν συλλεχθεί την άνοιξη γιατί είναι τρυφερά).
  • Τα καλοκαιρινά αλμυρίκια είναι λίγο πιο σκληρά και θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο βρασμού μέχρι να μαλακώσουν. (ίσως 20 - 30 λεπτά).
  • Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το νερό και τα βυθίζουμε αμέσως σε παγωμένο νερό για να κρατήσουν το πράσινο χρώμα τους.
  • Σερβίρουμε προσθέτοντας ένα μείγμα από το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το λεμόνι εφόσον πρώτα τα έχουμε αναδεύσει καλά.
  • Για αλμυρίκια μαγειρευτά με ντομάτα δείτε την συνταγή πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
  • https://mageirikikaidiatrofi.blogspot.com/2018/07/blog-post_7.html
           Tips:
  • Δοκιμάζουμε πάντοτε τα αλμυρίκια προς το τέλος του βρασμού για να δούμε αν έχουν βράσει καλά.
          Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις