Για να μην μαγειρέψουμε ένα αυγό στην κουζίνα μας που δεν είναι φρέσκο θα κάνουμε ένα τεστ καταλληλότητας 3 - 4 δευτερολέπτων.
Θα χρειαστούμε:
Θα χρειαστούμε:
- Ένα ποτήρι γυάλινο γεμάτο με νερό της βρύσης
- Και τα αυγά που θέλουμε να ελέγξουμε.
- Τοποθετούμε το αυγό μέσα στο ποτήρι προσεκτικά.
- Ο τρόπος που θα σταθεί μέσα στο νερό θα μας δείξει αν είναι φρέσκο και κατάλληλο για μαγείρεμα.
- Δείτε τα εικονίδια και ενημερωθείτε.
Το αυγό που είναι «ξαπλωμένο» στον πάτο του ποτηριού, μας δείχνει ότι είναι πολύ φρέσκο!
↔️↔️↔️
↔️↔️↔️
Το αυγό όταν στέκεται όρθιο μέσα στο νερό «πατώντας» στον πάτο του ποτηριού είναι σχετικά φρέσκο και κατάλληλο για μαγείρεμα.
↔️↔️↔️
↔️↔️↔️
Όταν το αυγό αιωρείται μέσα στο νερό χωρίς να ακουμπάει στην βάση του ποτηριού είναι μπαγιάτικο και μάλλον ακατάλληλο για μαγείρεμα.
↔️↔️↔️
↔️↔️↔️
Αν το αυγό επιπλέει στην επιφάνεια του νερού είτε σε οριζόντια θέση, είτε σε κάθετη, είναι αλλοιωμένο και το πετάμε αμέσως.
↔️↔️↔️
↔️↔️↔️
Tips:
- Το συγκεκριμένο τεστ το κάνουμε μόνο στα ωμά αυγά.
- Πρώτα γεμίζουμε το ποτήρι με νερό βρύσης και μετά ρίχνουμε μέσα το αυγό.
- Αν τοποθετήσουμε το αυγό σε άδειο ποτήρι ίσως ραγίσουμε το τσόφλι του.
- Ποτέ δεν δοκιμάζουμε την καταλληλότητα ενός αυγού όταν το έχουμε βράσει.
- Το βρασμένο αυγό μπορούμε να το ελέγξουμε από την μυρωδιά του και μόνο όταν αφαιρέσουμε το τσόφλι του, .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου