ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Ελαφρύ, ανοιξιάτικο και πολύ νόστιμο πιάτο στο πι και φι

           Υλικά:
  • Μισό πακέτο ζυμαρικά βίδες (ή 1 πακέτο για περισσότερο φαγητό)
           Για τη σάλτσα:
  • 1 Ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 Σκελίδες σκόρδου
  • 5 - 6 Φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένα
  • 1 Κουταλάκι θυμάρι αποξηραμένο ή φρέσκο (προαιρετικά)
  • 6 Κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Σκληρό τυρί τριμμένο
  • 5 - 6 Ελιές χωρίς κουκούτσι για το σερβίρισμα για το σερβίρισμα
  • Συνοδεύουμε το φαγητό με μία σαλάτα και λευκό ξηρό κρασί
           Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν (με λίγο αλάτι).
  • Προσθέτοντας  και τα μυρωδικά της συνταγής.
  • Ρίχνουμε  την ντομάτα, λίγο πιπέρι και βράζουμε την σάλτσα μας μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να ψηθεί η ντομάτα.
  • Στο τέλος ρίχνουμε στην σάλτσα τα μακαρόνια σκεπάζοντας με λίγο νερό,
  • Μαγειρεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει η σάλτσα 98-10 λεπτά περίπου.
            Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις