Ελαφρύ, ανοιξιάτικο και πολύ νόστιμο πιάτο στο πι και φι
Υλικά:
- Μισό πακέτο ζυμαρικά βίδες (ή 1 πακέτο για περισσότερο φαγητό)
- 1 Ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 Σκελίδες σκόρδου
- 5 - 6 Φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένα
- 1 Κουταλάκι θυμάρι αποξηραμένο ή φρέσκο (προαιρετικά)
- 6 Κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Σκληρό τυρί τριμμένο
- 5 - 6 Ελιές χωρίς κουκούτσι για το σερβίρισμα για το σερβίρισμα
- Συνοδεύουμε το φαγητό με μία σαλάτα και λευκό ξηρό κρασί
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν (με λίγο αλάτι).
- Προσθέτοντας και τα μυρωδικά της συνταγής.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, λίγο πιπέρι και βράζουμε την σάλτσα μας μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να ψηθεί η ντομάτα.
- Στο τέλος ρίχνουμε στην σάλτσα τα μακαρόνια σκεπάζοντας με λίγο νερό,
- Μαγειρεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει η σάλτσα 98-10 λεπτά περίπου.
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου