Μία έξυπνη λύση για την διαχείριση λαχανικών που περίσσεψαν στην κουζίνα μας
Υλικά:
- Τα κοτσάνια από μπρόκολο αποφλοιωμένα και κομμένα σε μέτριους κύβους
- Τα τρυφερά κοτσάνια από σπαράγγια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 Σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
- 1 Πατάτα μικρή κομμένη σε κύβους
- 1 Ντομάτα τριμμένη
- 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
- 1 Κουταλιά μαϊντανό αποξηραμένο ή φρέσκο
- Μισό κουταλάκι δυόσμο ή βασιλικό αποξηραμένα ή φρέσκα
- 3 Κουταλιές ελαιόλαδο
- (Για αλάδωτο φαγητό, 1 κουταλιά ταχίνι ή 1 κουταλάκι πολτό ελιάς)
- Σοτάρουμε στο λάδι τους κύβους από τα κοτσάνια του μπρόκολου, των καρότων, της πατάτας, μαζί με τα κομμένα κοτσάνια των σπαραγγιών, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα χοντροκομμένα σκόρδα και τα μυρωδικά.
- (Για αλάδωτο φαγητό σοτάρουμε τα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς λάδι μέχρι να μαραθούν).
- Όταν μαραθούν προσθέτουμε την ντομάτα και λίγο λάδι αν χρειαστεί.
- Σκεπάζουμε με νερό το φαγητό μέχρι 3 δάκτυλα πάνω από την επιφάνεια των υλικών και το βράζουμε μέχρι να μείνει η σάλτσα του.
- Για το αλάδωτο φαγητό προσθέτουμε το ταχίνι ή τον πολτό της ελιάς 5 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.
- Το αποτέλεσμα των μαγειρεμένων υλικών θα μας δώσει μία τρυφερή και τραγανή υφή στο μπρόκολο και ομοιομορφία γεύσης σε όλα τα υλικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου