Το κρέας της πεσκανδρίτσας στην γεύση της ομοιάζει περισσότερο με το κρέας του αστακού και το συγκεκριμένο πιάτο δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από μία αστακομακαρονάδα.
Η διαφορά είναι στην χαμηλότερη τιμή αγοράς.
Υλικά για μία πεσκανδρίτσα καθαρισμένη:
Η διαφορά είναι στην χαμηλότερη τιμή αγοράς.
Υλικά για μία πεσκανδρίτσα καθαρισμένη:
- Αφαιρούμε το κεφάλι της και μαγειρεύουμε το υπόλοιπο ψάρι πλυμένο και κομμένο σε φιλέτα
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 - 3 Σκελίδες σκόρδου
- (Χρησιμοποίησα φρέσκο βολβό κρεμμυδιού και φρέσκες σκελίδες σκόρδου, εποχικά)
- 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
- 1 Ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 5 - 6 Φύλλα βασιλικού ή δυόσμου
- 2 Κουταλάκια χυμό από λεμόνι και 2 κουταλάκια ξίδι μπαλσάμικο
- Πιπέρι ή μπούκοβο
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- Μισό ποτήρι κρασί ροζέ ή 1 σφηνάκι ούζο
- Μακαρόνια βρασμένα για μία μερίδα
- Σοτάρουμε την πεσκανδρίτσα σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ίσα που να ασπρίσει το κρέας της.
- Την αφαιρούμε από το τηγάνι και σοτάρουμε αλατισμένα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τα φύλλα βασιλικού, το μπούκοβο, το λεμόνι με το ξίδι, το κρασί (ή το ούζο) και αν θέλουμε συμπληρώνουμε στην σάλτσα μας περισσότερο ελαιόλαδο.
- Τα σοτάρουμε μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά της ντομάτας και να εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού.
- Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τα φιλέτα του ψαριού και αδειάζουμε επάνω τους την σάλτσα.
- Ψήνουμε στους 200 ℃ μέχρι να δέσουν τα υλικά και να ψηθεί το ψάρι (20 - 30 λεπτά περίπου).
- Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τα μακαρόνια με το ψάρι και τρώμε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντάς το με 1 ποτηράκι κρασί.
- Ζητάμε από τον ψαρά να μας καθαρίσει το ψάρι και να κόψει το κεφάλι του
- Κατ' επιλογή αυξάνουμε την ποσότητα των υλικών για περισσότερο φαγητό.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μακαρόνια με ένα άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας.
- Αν θέλουμε ψήνουμε όλα τα υλικά στον φούρνο, εφόσον πρώτα έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας.
- Βράζουμε το κεφάλι της πεσκανδρίτσας σε μία μικρή κατσαρόλα με νερό και σουρώνουμε το ζουμί της.
- Προσθέτουμε στο ζουμί μισή σέλινο ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, καρότο σε κύβους, πατάτα σε κύβους κολοκυθάκι σε κύβους και κρεμμύδι ψιλοκομμένο, όλα σοταρισμένα.
- Τα βράζουμε ρίχνοντας χυμό από μισό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και όταν κρυώσει η σούπα την περνάμε στο μπλέντερ.
- Δείτε αναλυτικά την συνταγή της ψαρόσουπας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://mageirikikaidiatrofi.blogspot.com/2018/03/blog-post_93.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου