Πολλά τα θρεπτικά συστατικά της αγκινάρας όπως, φυτική πρωτεΐνη, βιταμίνες του συμπλέγματος B, K, C, μέταλλα, Φυτικές ίνες ΄κ.ά. Προστατεύει το συκώτι και την καρδιά. Περιέχει ωφέλιμες ουσίες κατά των καρκινικών κυττάρων και κατά του διαβήτη.
Υλικά:
- 7 Αγκινάρες καθαρισμένες
- 2 Μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
- 3 Καρότα κομμένα σε κύβους
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2-3 Κουταλιές λάδι για το σοτάρισμα των υλικών
- Αλάτι και Πιπέρι
- Αυγολέμονο για το τέλος. Παρασκευή αυγολέμονου χωρίς πιθανότητα αποτυχίας θα βρείτε στην ακόλουθη διεύθυνση:
- https://mageirikikaidiatrofi.blogspot.com/2019/02/blog-post_43.html
- Τοποθετούμε σε αναμμένη εστία ένα τηγάνι με 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι.
- Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα καρότα τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
- Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και 1 φλιτζάνι αρακά κατά το σοτάρισμα.
- Τα σοτάρουμε ελαφρά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας.
- Βάζουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει τα υλικά μας και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 40 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε το φαγητό με ένα πιρούνι και όταν είναι μαλακό αποσύρουμε από την εστία την κατσαρόλα και προσθέτουμε το αυγολέμονο ανακατεύοντας το φαγητό ελαφρά για την ομογενοποίηση των υλικών.
- Αφήνουμε στο φαγητό ποσότητα σάλτσας κατ' επιλογήν και σύμφωνα με το νερό που θα βάλουμε κατά τον βρασμό του.
- Για μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού αυξάνουμε τα υλικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου