ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

ΑΓΚΙΝΆΡΕΣ ΑΥΓΟΛΈΜΟΝΟ

Πολλά τα θρεπτικά συστατικά της αγκινάρας όπως, φυτική πρωτεΐνη, βιταμίνες του συμπλέγματος B, K, C, μέταλλα, Φυτικές ίνες ΄κ.ά. Προστατεύει το συκώτι και την καρδιά. Περιέχει ωφέλιμες ουσίες κατά των καρκινικών κυττάρων και κατά του διαβήτη.
          Υλικά:
  • 7 Αγκινάρες καθαρισμένες
  • 2 Μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 Καρότα κομμένα σε κύβους
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2-3 Κουταλιές λάδι για το σοτάρισμα των υλικών
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • Αυγολέμονο για το τέλος. Παρασκευή αυγολέμονου χωρίς πιθανότητα αποτυχίας θα βρείτε στην ακόλουθη διεύθυνση:
  • https://mageirikikaidiatrofi.blogspot.com/2019/02/blog-post_43.html

  • Εκτέλεση:
  • Τοποθετούμε σε αναμμένη εστία ένα τηγάνι με 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι.
  • Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε  το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα καρότα τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και 1 φλιτζάνι αρακά κατά το σοτάρισμα.
  • Τα σοτάρουμε ελαφρά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας.
  •  Βάζουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει τα υλικά μας και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 40 λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε το φαγητό με ένα πιρούνι και όταν είναι μαλακό αποσύρουμε από την εστία την κατσαρόλα και προσθέτουμε το αυγολέμονο ανακατεύοντας το φαγητό ελαφρά για την ομογενοποίηση των υλικών.
         Tips:
  • Αφήνουμε στο φαγητό ποσότητα σάλτσας κατ' επιλογήν και σύμφωνα με το νερό που θα βάλουμε κατά τον βρασμό του.
  • Για μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού αυξάνουμε τα υλικά.
         Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις