Νόστιμη και πολύ εύκολη συνταγή. Χρόνος προετοιμασίας ολίγων λεπτών.
Υλικά:
- 1 Φιλέτο σολομού
- 4 Κουταλιές ελαιόλαδο
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Μισή κουταλιά σκόρδο σε σκόνη
- 1 Κουταλάκι μουστάρδα
- 1 Κουταλάκι πιπερόριζα σε σκόνη (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
- Σε ένα ποτήρι ή μπολάκι διαλύουμε την μουστάρδα σε 2 κουταλιές νερό.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την σκόνη του σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τα αναδεύουμε καλά για την ομογενοποίηση.
Εκτέλεση:
- Με ένα πινέλο μαγειρικής αλείφουμε τις δύο πλευρές του σολομού και τον τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα με την πλευρά του δέρματος προς τα επάνω.
- Ψήνουμε τον σολομό σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 ℃ για 30 - 40 λεπτά.
- Για περισσότερη σάλτσα λαδολέμονου αυξάνουμε την ποσότητα του ελαιολάδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου