Εναλλακτικά τρώγεται και σαν πρόγευμα ή την ώρα του δείπνου ως συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο.
Υλικά για ένα πιάτο:
- 2 Παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
- 1 Πορτοκάλι κομμένο σε μικρούς κύβους
- Ελιές τόσες, όσες
- Τον χυμό από ένα πορτοκάλι
- 1 Κουταλάκι ξύδι μπαλσάμικο πορτοκαλιού
- 2 Κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 Κουταλιά λάδι
- 2 Πρέζες αλάτι
- Μισό κουταλάκι μέλι ή ζάχαρη
- Αναδεύουμε καλά όλα τα υλικά της βινεγκρέτ για την ομογενοποίηση.
- Σε ένα μπολ αδειάζουμε τους κύβους των παντζαριών, του πορτοκαλιού, τις ελιές, και την βινεγκρέτ.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για να αναμειχθούν τα αρώματα των υλικών και η σαλάτα είναι έτοιμη.
- Τα πράσινα φύλλα του παντζαριού ανήκουν στην ίδια συνομοταξία με το σέσκουλο
- Αν τα βράσουμε θα μας δώσουν μία νόστιμη σαλάτα.
- Μπορούμε επίσης να τα χρησιμοποιήσουμε για την παρασκευή μίας χορτόπιτας σε συνδυασμό με φύλλα από σπανάκι, άγρια χόρτα, σέσκουλα, μυρώνια κ.λ.π.
- Στα μάρκετς τροφίμων βρίσκουμε συσκευασμένα έτοιμα βρασμένα παντζάρια για την σαλάτα μας. Έτσι απαλλασσόμεθα από την βάσανο του καθαρίσματος και του βρασμού τους.
- Όσον αφορά την βρώση του παντζαριού, οι διαβητικοί ας συμβουλευτούν το θεράποντα ιατρό ή τον διατροφολόγο τους.
- Για περισσότερη σαλάτα αυξάνουμε αναλογικά τις ποσότητες υλικών της συνταγής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου