ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΖΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΕ ΝΟΣΤΙΜΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

Δροσερή και θρεπτική σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει θαλασσινά κυρίως πιάτα.
Εναλλακτικά τρώγεται και σαν πρόγευμα ή την ώρα του δείπνου ως συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο.
          
          Υλικά για ένα πιάτο:
  • 2 Παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 Πορτοκάλι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • Ελιές τόσες, όσες
          Υλικά για την βινεγκρέτ:
  • Τον χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1 Κουταλάκι ξύδι μπαλσάμικο πορτοκαλιού
  • 2 Κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 Κουταλιά λάδι
  • 2 Πρέζες αλάτι
  • Μισό κουταλάκι μέλι ή  ζάχαρη
          Εκτέλεση για την βινεγκρέτ:
  • Αναδεύουμε καλά όλα τα υλικά της βινεγκρέτ για την ομογενοποίηση. 
          Σερβίρισμα:
  • Σε ένα μπολ αδειάζουμε τους κύβους των παντζαριών, του πορτοκαλιού, τις ελιές, και την βινεγκρέτ.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για να αναμειχθούν τα αρώματα των υλικών και η σαλάτα είναι έτοιμη.
          Tips:
  • Τα πράσινα φύλλα του παντζαριού ανήκουν στην ίδια συνομοταξία με το σέσκουλο 
  • Αν τα βράσουμε θα μας δώσουν μία νόστιμη σαλάτα. 
  • Μπορούμε επίσης να τα χρησιμοποιήσουμε για την παρασκευή μίας χορτόπιτας σε συνδυασμό με φύλλα από σπανάκι, άγρια χόρτα, σέσκουλα, μυρώνια κ.λ.π.
  • Στα μάρκετς τροφίμων βρίσκουμε συσκευασμένα έτοιμα βρασμένα παντζάρια για την σαλάτα μας. Έτσι απαλλασσόμεθα από την βάσανο του καθαρίσματος και του βρασμού τους.
  • Όσον αφορά την βρώση του παντζαριού, οι διαβητικοί ας συμβουλευτούν το θεράποντα ιατρό ή τον διατροφολόγο τους.
  • Για περισσότερη σαλάτα αυξάνουμε αναλογικά τις ποσότητες υλικών της συνταγής.
              Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις