Υλικά για μία μερίδα:
- 3 Αυγά
- 20 - 30 Σπαράγγια άγρια πλυμένα (το τρυφερό μέρος τους).
- Τα καλλιεργήσιμα σπαράγγια είναι χοντρά και θα χρειαστεί να βάλουμε 10 - 15 κομμάτια.
- 1 Κουταλάκι σκόνη σκόρδου
- 2 Κουταλιές κεφαλοτύρι
- Μισό ποτήρι γάλα
- 5 Πιπερίτσες πικάντικες, γεμιστές με κατίκι
- 3 Κουταλιές λάδι (χρησιμοποίησα αρωματισμένο λάδι από τις πιπερίτσες)
- Λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
- 1 Φλιτζανάκι λευκό κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και ανάβουμε την εστία για να ζεσταθεί
- Όταν έχει φτάσει το λάδι σε θερμοκρασία σοταρίσματος προσθέτουμε στο τηγάνι τα σπαράγγια, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Σοτάρουμε τα σπαράγγια για δύο λεπτά
- Σβήνουμε με το κρασί
- Και μετά ρίχνουμε στο τηγάνι 1 φλιτζανάκι καυτό νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
- Σπάμε τρία αυγά σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε 2 τσιμπιές αλάτι αλάτι, πιπέρι και το γάλα/
- Χτυπάμε τα αυγά καλά και προσθέτουμε 2 κουταλιές κεφαλοτύρι αναδεύοντάς την.
- Αδειάζουμε την ωμή ομελέτα σε ένα μικρό ταψάκι 22 - 23 εκατοστών αλειμένο με λίγο βούτυρο στον πάτο του.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τις πιπερίτσες.
- Ψήνουμε την ομελέτα σε φούρνο με θερμοκρασία 190 ℃ μέχρι να αποκτήσει η επιφάνειά της χρώμα χρυσό.
- Στο τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια της ομελέτας με 2 κουταλιές κεφαλοτύρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου