ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Ομελέτα φούρνου με άγρια σπαράγγια


          Υλικά για μία μερίδα:
  • 3 Αυγά
  • 20 - 30 Σπαράγγια άγρια πλυμένα (το τρυφερό μέρος τους).
  • Τα καλλιεργήσιμα σπαράγγια είναι χοντρά και θα χρειαστεί να βάλουμε 10 - 15 κομμάτια.
  • 1 Κουταλάκι σκόνη σκόρδου
  • 2 Κουταλιές κεφαλοτύρι
  • Μισό ποτήρι γάλα
  • 5 Πιπερίτσες πικάντικες, γεμιστές με κατίκι
  • 3 Κουταλιές λάδι (χρησιμοποίησα αρωματισμένο λάδι από τις πιπερίτσες)
  • Λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
  • 1 Φλιτζανάκι λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
          Εκτέλεση για τα σπαράγγια:
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και ανάβουμε την εστία για να ζεσταθεί
  • Όταν έχει φτάσει το λάδι σε θερμοκρασία σοταρίσματος προσθέτουμε στο τηγάνι τα σπαράγγια, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Σοτάρουμε τα σπαράγγια για δύο λεπτά
  • Σβήνουμε με το κρασί
  • Και μετά ρίχνουμε στο τηγάνι 1 φλιτζανάκι καυτό νερό.
  • Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
          Για την ομελέτα:
  • Σπάμε τρία αυγά σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε 2 τσιμπιές αλάτι αλάτι, πιπέρι και το γάλα/
  • Χτυπάμε τα αυγά καλά και προσθέτουμε 2 κουταλιές κεφαλοτύρι αναδεύοντάς την.
  • Αδειάζουμε την ωμή ομελέτα σε ένα μικρό ταψάκι 22 - 23 εκατοστών αλειμένο με λίγο βούτυρο στον πάτο του.
  • Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τις πιπερίτσες.
  • Ψήνουμε την ομελέτα σε φούρνο με θερμοκρασία 190 ℃ μέχρι να αποκτήσει η επιφάνειά της χρώμα χρυσό.
  • Στο τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια της ομελέτας με 2 κουταλιές κεφαλοτύρι.
                Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις