Υλικά:
- 1 Κοτόπουλο
- 2 Φλιτζάνια ρύζι
- 1 Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 Καρότα κομμένα σε κύβους
- 1 Φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 3 Κουταλιές ελαιόλαδο
- Μισό ποτήρι ελαιόλαδο περασμένο στο μπλέντερ μαζί με: 1 φλιτζανάκι άνηθο, 1 φύλλο από φρέσκο κρεμμυδάκι, μισό κουταλάκι ξίδι μπαλσάμικο, 1 κουταλιά χυμό φρέσκου λεμονιού και ελάχιστο αλάτι. Μετά την ανάδευση σουρώνουμε το λάδι.
- Μαραίνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με τα καρότα σε μία κουταλιά ελαιόλαδο.
- Τα αναμιγνύουμε με το ρύζι προσθέτοντας 3 κουταλιές λάδι, αλάτι και πιπέρι
- Βάζουμε το ρύζι σε ένα ταψί και το κοτόπουλο προσθέτοντας 2 ποτήρια ζωμού από κοτόπουλο ή νερό.
- Τα ψήνουμε
σε θερμοκρασία 190 ℃ για μία ώρα περίπου.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι στο ρύζι.
- Όταν είναι έτοιμο το φαγητό προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο στο ρύζι και το ανακατεύουμε.
- Κόβουμε σε κύβους το κοτόπουλο
- Σε ένα πιάτο βάζουμε ρύζι, κύβους από το κοτόπουλο και προσθέτουμε λίγο από το αρωματισμένο ελαιόλαδο που παρασκευάσαμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου