ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΓΛΥΚΟ ΣΤΕΒΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ 0%

Ελαφρύ γλυκό, χωρίς θερμίδες και λίπος, πλήρως χορταστικό για όλες τις εποχές και όλες τις ώρες.

           Υλικά για το γλυκό:
  • 1 Κιλό φράουλες ώριμες και γλυκές
  • Ζάχαρη  στέβιας
  • 1 Καρύδι σπασμένο σε κομματάκια
  • 2 - 3 Φυλλαράκια δυόσμο
  • Γιαούρτι στραγγιστό, 0% ή 2% για το σερβίρισμα
            Παρασκευή του γλυκού:
  • Σε μία πλατιά κατσαρόλα με νερό βάζουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε 20 λεπτά.
  • Αδειάζουμε το νερό και τις ξεπλένουμε σχολαστικά.
  • Ακολούθως κόβουμε τα φύλλα τους με ένα μαχαίρι και τις κόβουμε σε 4 τεμάχια.
  • Στην κατσαρόλα με τις φράουλες προσθέτουμε νερό έως και 3 δάκτυλα πάνω από την επιφάνειά τους και τις βράζουμε ανακατεύοντάς τες με μία ξύλινη κουτάλα τακτικά για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.
  • 5 Λεπτά πριν την λήξη του βρασμού προσθέτουμε τα φυλλαράκια του δυόσμου.
  • Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια του νερού κατά το βρασμό. Έτσι απομακρύνουμε και τυχόντα φυτοφάρμακα που εμπεριέχουν οι φράουλες.
  • 5 Λεπτά πριν το σβήσιμο της εστίας και όταν μαλακώσουν πλήρως προσθέτουμε  ζάχαρη διαίτης δοκιμάζοντας τη γλυκύτητα του πολτού.
  • Ανακατεύουμε τον καυτό μείγμα της ζάχαρης με τις φράουλες για την ομογενοποίηση.
  • Την κάνουμε όσο γλυκιά θέλουμε σύμφωνα με τις γευστικές μας προτιμήσεις.
  • Προσέχουμε ο πολτός μας στο τέλος να μην είναι πολύ σφιχτός.
  • Μετά το τέλος του βρασμού αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει.
  • Την τοποθετούμε σε ένα βάζο ή σε ένα γυάλινο μπολ.
  • Όσο κρυώνει ο πολτός, θα πήζει περισσότερο.




Σερβίρουμε σε ένα πιατάκι το γιαούρτι, προσθέτοντας το γλυκό και τα καρύδια.
Οι θερμίδες του γλυκού (εν συγκρίσει με το κανονικό γλυκό που περιέχει ζάχαρη) είναι ελάχιστες όπως επίσης ελάχιστο είναι και το λίπος στο γιαούρτι.
Η δε γεύση τους δεν έχει να ζηλέψει τίποτε.

           Tips:
  • Αν παρασκευάζουμε για πρώτη φορά τη συνταγή μπορούμε να βράσουμε μισό κιλό φράουλες για το γλυκό μας.
  • Φυλάμε το γλυκό στο ψυγείο. 
  • Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν μαρμελάδα την οποία θα καταναλώσουμε εντός 15 ημερών.
  • Αν έχετε φράουλες από το δικό σας κήπο χωρίς φυτοφάρμακα είσαστε τυχεροί.
  • Ακόμη καλύτερα είναι αν μαζέψετε άγριες φράουλες από τη φύση (λίγο σπάνιο για τους πολλούς).
  • Οι πολύ γλυκές φράουλες χρειάζονται λιγότερη ποσότητα γλυκαντικού για την παρασκευή της μαρμελάδας.
              Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις