Υλικά:
- 1 Φιλέτο σολομού φρέσκο
- 2 Πιπεριές πράσινες κέρατο, χοντροκομμένες
- ½ Κρεμμυδάκι φρέσκο χοντροκομμένο
- ½ Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 Σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
- 5 Ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 5 -6 Φύλλα από θυμάρι
- Το χυμό από μισό πορτοκάλι γλυκό
- Αλάτι και πιπέρι
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά όλα τα υλικά, μαζί με φύλλα θυμαριού και τον χυμό από το πορτοκάλι μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε ένα ποτηράκι νερό, και τα βράζουμε μέχρι να φύγει το πολύ νερό και να μείνει μία σάλτσα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και φύλλα από θυμάρι.
- Τοποθετούμε το φιλέτο ψαριού στο τηγάνι και το πιέζουμε ελαφρά στο λάδι για να κολλήσουν στις δύο πλευρές του τα φύλλα από το θυμάρι.
- Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία την κάθε πλευρά του (για 5-7 λεπτά περίπου) μέχρι να ασπρίσει το χρώμα του αλλά να μην καεί.
- Σερβίρουμε το ψάρι σε ένα πιάτο, προσθέτοντας και τα λαχανικά.
- Ρίχνουμε λίγη σάλτσα με ένα κουτάλι στην επιφάνεια του ψαριού και προσθέτουμε την υπόλοιπη στα λαχανικά μας.
- Συνοδεύουμε το φαγητό μας με ένα μικρό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί.
- Αν βγάλουμε τις λωρίδες από το δέρμα του ψαριού μπορούμε να τις σοτάρουμε και να τις προσθέσουμε τραγανές στο πιάτο μας.
- Κατά το σοτάρισμα του φιλέτου στο τηγάνι, το δέρμα αφαιρείται πολύ εύκολα.
- Για περισσότερη ποσότητα φαγητού αυξάνουμε τα υλικά της συνταγής και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μαγειρέματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου