ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΦΙΛΕΤΟ ΣΟΛΟΜΟΥ ΣΟΤΕ

Εντός 30 λεπτών μαγειρεύουμε ένα φιλέτο ψαριού με λαχανικά κήπου.
Υλικά:
  • 1 Φιλέτο σολομού φρέσκο
  • 2 Πιπεριές πράσινες κέρατο, χοντροκομμένες
  • ½ Κρεμμυδάκι φρέσκο χοντροκομμένο
  • ½ Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 Σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
  • 5 Ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 5 -6 Φύλλα από θυμάρι
  • Το χυμό από μισό πορτοκάλι γλυκό
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση για τα λαχανικά:
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά όλα τα υλικά, μαζί με φύλλα θυμαριού και τον χυμό από το πορτοκάλι μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε ένα ποτηράκι νερό, και τα βράζουμε μέχρι να φύγει το πολύ νερό και να μείνει μία σάλτσα.
            Εκτέλεση για το ψάρι:
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και φύλλα  από θυμάρι.
  • Τοποθετούμε το φιλέτο ψαριού στο τηγάνι και το πιέζουμε ελαφρά στο λάδι για να κολλήσουν στις δύο πλευρές του τα φύλλα από το θυμάρι.
  • Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία την κάθε πλευρά του (για 5-7 λεπτά περίπου) μέχρι να ασπρίσει το χρώμα του αλλά να μην καεί.
            Σερβίρισμα:
  • Σερβίρουμε το ψάρι σε ένα πιάτο, προσθέτοντας και τα λαχανικά.
  • Ρίχνουμε λίγη σάλτσα με ένα κουτάλι στην επιφάνεια του ψαριού και προσθέτουμε την υπόλοιπη στα λαχανικά μας.
  • Συνοδεύουμε το φαγητό μας με ένα μικρό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί.
            Tips:
  • Αν βγάλουμε τις λωρίδες από το δέρμα του ψαριού μπορούμε να τις σοτάρουμε και να τις προσθέσουμε τραγανές στο πιάτο μας.
  • Κατά το σοτάρισμα του φιλέτου  στο τηγάνι, το δέρμα αφαιρείται πολύ εύκολα.
  • Για περισσότερη ποσότητα φαγητού αυξάνουμε τα υλικά της συνταγής και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μαγειρέματος.
             Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις