Ανοιξιάτικο φαγητό, ελαφρύ και με γεύσεις από την Ελληνική ύπαιθρο
Υλικά:- 5 κολοκυθοκορφάδες. Τις αφήνουμε 10 λεπτά σε μία λεκανίτσα με νερό για να διαλυθούν τα όποια φυτοφάρμακα που ίσως περιέχουν. (Προτιμούμε τα βιολογικής καλλιέργειας)
- 1 Φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/2 Ματσάκι Άνηθο ψιλοκομμένο
- 5 Φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
- Κόβουμε τις κορφές των κολοκυθοανθών, τις προσθέτουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τα κηπευτικά μας και μία κουταλιά ελαιόλαδο.
- Τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
- Ακολούθως προσθέτουμε και το ρύζι, ένα ποτήρι νερό και τα βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό από το ρύζι.
- Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Με ένα κουταλάκι παίρνουμε ποσότητα από το μείγμα ρυζιού και γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς.
- Σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα τους τοποθετούμε προσεκτικά και τους ψήνουμε στο φούρνο με θερμοκρασία 180 ℃ για 40 λεπτά.
- Όταν σβήσουμε το φούρνο αφήνουμε το φαγητό 5-10 λεπτά μέσα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του.
- Μπορούμε να γεμίσουμε ορισμένους κολοκυθοανθούς μόνο με πράσινα κηπευτικά όπως άνηθο, κρεμμυδάκι φρέσκο, δυόσμο αλλά και τρίμματα από ανθότυρο.
- Για περισσότερα γεμιστά διπλασιάζουμε τα υλικά μας.
- Αν παρεμπιπτόντως μας περισσέψει μέρος από τη γέμιση, μπορούμε να την προσθέσουμε σε μία πιπεριά ή μία ντομάτα και να τα ψήσουμε ως γεμιστά.
- Πλένουμε πάντοτε καλά τα κηπευτικά μας αλλά και το ρύζι πριν το μαγείρεμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου