ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ, ΠΡΑΣΙΝΗ VINAIGRETTE ΚΑΙ BRIK


Υλικά για το ψάρι:
  • 1 Φιλέτο σολομού
  • Φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι
Υλικά για τον πουρέ του παντζαριού:
  • 3 Παντζάρια βρασμένα και ξεφλουδισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου ελαφρώς σοταρισμένη
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού μπαλσάμικο
  • Αλάτι
Για τη vinaigrette:
  • 1 Ποτηράκι ηλιέλαιο
  • Το χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 Φύλλα μαρουλιού
  • Μισό φλιτζανάκι άνηθο
  • 1 Φλιτζανάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
  • Αλάτι
Το brik (αυγά σολομού) θα το προμηθευτούμε από το Market ( μία συσκευασία των 50 γραμμαρίων)

Εκτέλεση για το ψάρι:
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και φύλλα  από θυμάρι.
  • Τοποθετούμε το φιλέτο ψαριού στο τηγάνι και το πιέζουμε ελαφρά στο λάδι για να κολλήσουν στις δύο πλευρές του τα φύλλα από το θυμάρι.
  • Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία την κάθε πλευρά του (για 5-7 λεπτά περίπου) μέχρι να ασπρίσει η σάρκα του.
Εκτέλεση για τον πουρέ των παντζαριών:
  • Σε έναν ηλεκτρικό αναδευτήρα προσθέτουμε τα παντζάρια, το σκόρδο, το μπαλσάμικο ένα φλιτζανάκι νερό και λίγο αλάτι.
  • Τα αναδεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και τοποθετούμε τον πουρέ στο ψυγείο για 1 ώρα.
Εκτέλεση για την πράσινη vinaigrette:
  • Περνάμε τα φύλλα του μαρουλιού, τον άνηθο και το κρεμμυδάκι σε έναν αποχυμωτή
  • Σε έναν ηλεκτρικό αναδευτήρα προσθέτουμε το λάδι, το μπαλσάμικο, το σκόρδο και αλάτι.
  • Τα αναδεύουμε καλά και ακολούθως προσθέτουμε τον χυμό που ετοιμάσαμε (από το μαρούλι. τον άνηθο και το κρεμμυδάκι).
  • Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στήσιμο πιάτου:
  • Εφόσον ετοιμάσαμε όλες τις παρασκευές μας τοποθετούμε πρώτα τον σολομό στο πιάτο κομμένο σε μικρές μερίδες.
  • Μετά περιχύνουμε με ένα κουτάλι τη vinaigrette στο κέντρο του πιάτου.
  • Στο κέντρο  και επάνω στη vinaigrette τοποθετούμε με ένα κουταλάκι  αυγά από το brik.
  • Προσθέτουμε τον πουρέ από τα παντζάρια με την βοήθεια ενός κορνέ. 
  • Στολίζουμε με φυλλαράκια βοτάνων της αρεσκείας μας το φαγητό.

Vasileios  cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις