Υλικά για το ψάρι:
- 1 Φιλέτο σολομού
- Φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
- αλάτι και πιπέρι
- 3 Παντζάρια βρασμένα και ξεφλουδισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου ελαφρώς σοταρισμένη
- 1 Κουταλάκι του γλυκού μπαλσάμικο
- Αλάτι
- 1 Ποτηράκι ηλιέλαιο
- Το χυμό από μισό λεμόνι
- 2 Φύλλα μαρουλιού
- Μισό φλιτζανάκι άνηθο
- 1 Φλιτζανάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
- Αλάτι
Εκτέλεση για το ψάρι:
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και φύλλα από θυμάρι.
- Τοποθετούμε το φιλέτο ψαριού στο τηγάνι και το πιέζουμε ελαφρά στο λάδι για να κολλήσουν στις δύο πλευρές του τα φύλλα από το θυμάρι.
- Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία την κάθε πλευρά του (για 5-7 λεπτά περίπου) μέχρι να ασπρίσει η σάρκα του.
Εκτέλεση για τον πουρέ των παντζαριών:
- Σε έναν ηλεκτρικό αναδευτήρα προσθέτουμε τα παντζάρια, το σκόρδο, το μπαλσάμικο ένα φλιτζανάκι νερό και λίγο αλάτι.
- Τα αναδεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και τοποθετούμε τον πουρέ στο ψυγείο για 1 ώρα.
Εκτέλεση για την πράσινη vinaigrette:
- Περνάμε τα φύλλα του μαρουλιού, τον άνηθο και το κρεμμυδάκι σε έναν αποχυμωτή
- Σε έναν ηλεκτρικό αναδευτήρα προσθέτουμε το λάδι, το μπαλσάμικο, το σκόρδο και αλάτι.
- Τα αναδεύουμε καλά και ακολούθως προσθέτουμε τον χυμό που ετοιμάσαμε (από το μαρούλι. τον άνηθο και το κρεμμυδάκι).
- Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στήσιμο πιάτου:
- Εφόσον ετοιμάσαμε όλες τις παρασκευές μας τοποθετούμε πρώτα τον σολομό στο πιάτο κομμένο σε μικρές μερίδες.
- Μετά περιχύνουμε με ένα κουτάλι τη vinaigrette στο κέντρο του πιάτου.
- Στο κέντρο και επάνω στη vinaigrette τοποθετούμε με ένα κουταλάκι αυγά από το brik.
- Προσθέτουμε τον πουρέ από τα παντζάρια με την βοήθεια ενός κορνέ.
- Στολίζουμε με φυλλαράκια βοτάνων της αρεσκείας μας το φαγητό.
Vasileios cooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου