Γεμιστά ορφανά από κιμά αλλά εξίσου νόστιμα και με φρουτώδη αρώματα .
Υλικά:
- 5 Πιπεριές πράσινες ή πορτοκαλί με κομμένο το καπάκι τους
- 1 Κονσέρβα τόνου. (Στη συγκεκριμένη συνταγή έβαλα ποικιλία με τόνο από, μαύρες ελιές, αρακά, καλαμπόκι και καρότα).
- 1 Κούπα ρύζι της αρεσκείας σας
- 4 Ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 Φλυτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 Φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 2 Σκελίδες σκόρδου
- 1 Κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα με μισό ποτήρι νερό ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι.
- Αφήνουμε τη γέμιση του ρυζιού να κρυώσει και γεμίζουμε με αυτή τις πιπεριές.
- Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, τις σκεπάζουμε με το καπάκι τους και τις ψήνουμε στο φούρνο για 40 - 50 λεπτά στους 190 ℃.
Tips:
- Αν θέλουμε προσθέτουμε στο ταψί κυδωνάτες πατάτες με λίγο νεράκι και λάδι φυσικά.
- Μπορούμε να αυξήσουμε τα υλικά της συνταγής για περισσότερο φαγητό.
- Σερβίρουμε το φαγητό και το συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και ένα ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί.
- Αν περισσέψει ρύζι μετά τη γέμιση το προσθέτουμε σε μία άλλη πιπεριά ή το απλώνουμε στο ταψί κάτω από τις πατάτες.
bill cooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου