ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ

Γεμιστά ορφανά από κιμά αλλά εξίσου νόστιμα και με φρουτώδη αρώματα .
Υλικά:
  • 5 Πιπεριές πράσινες ή πορτοκαλί με κομμένο το καπάκι τους
  • 1 Κονσέρβα τόνου. (Στη συγκεκριμένη συνταγή έβαλα ποικιλία με τόνο από, μαύρες ελιές, αρακά, καλαμπόκι και καρότα).
  • 1 Κούπα ρύζι της αρεσκείας σας
  • 4 Ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Φλυτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 Φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 2 Σκελίδες σκόρδου
  • 1 Κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε μία κατσαρόλα με μισό ποτήρι νερό ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι.
  • Αφήνουμε τη γέμιση του ρυζιού να κρυώσει και γεμίζουμε με αυτή τις πιπεριές.
  • Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, τις σκεπάζουμε με το καπάκι τους και τις ψήνουμε στο φούρνο για 40 - 50 λεπτά στους 190 ℃.
Tips:
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε στο ταψί κυδωνάτες πατάτες με λίγο νεράκι και λάδι φυσικά.
  • Μπορούμε να αυξήσουμε τα υλικά της συνταγής για περισσότερο φαγητό.
  • Σερβίρουμε το φαγητό και το συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και ένα ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί.
  • Αν περισσέψει ρύζι μετά τη γέμιση το προσθέτουμε σε μία άλλη πιπεριά ή το απλώνουμε στο ταψί κάτω από τις πατάτες.
bill cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις