☆ ♨ ☆
Υλικά:
- Μισό λάχανο μέτριο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ρύζι νυχάκι ή ότι άλλο θέλουμε καλά πλυμένο
- 1 φλιτζάνι σελινόριζα περασμένη σε χοντρό τρίφτη
- 1 Ντομάτα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη ή κομμένη σε μερίδες
- Κόλιανδρο ξηρό ή φρέσκο, 1 φλιτζανάκι ή άνηθο
- 1 Κρεμμύδι ξηρό περασμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1 Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 Σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
- 1 Φλιτζανάκι άνηθο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό, κατ' επιλογήν
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- Πάπρικα γλυκιά, 1 κουταλάκι του γλυκού σπαστό
- Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές για το σοτάρισμα και 1 κρασοπότηρο για το μαγείρεμα
- Αλάτι & πιπέρι
- Τυρί τριμμένο ζωικής ή φυτικής προέλευσης για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, το κρεμμύδι και το καρότο.
- Τα σοτάρουμε ελαφρά με 3 κουταλιές λάδι για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και τα υπόλοιπα κηπευτικά συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ αναμειγνύοντας όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε 1 κρασοπότηρο λάδι και 2 ποτήρια νερό.
- Βράζουμε το φαγητό μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό και να μαλακώσουν τα υλικά.
- Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε σε ένα πιάτο προσθέτοντας ΄τριμμένο τυρί.
- Καλή σας όρεξη.
Tips:
- Το λαδερό αυτό τρώγεται και κρύο.
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου