ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΛΑΧΑΝΟΡΙΖΟ

Νόστιμο λαδερό φαγητό. Το μαγειρεύουμε κοκκινιστό (με ντομάτα) ή λεμονάτο
☆ 
          Υλικά:
  • Μισό λάχανο μέτριο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι νυχάκι ή ότι άλλο θέλουμε καλά πλυμένο
  • 1 φλιτζάνι σελινόριζα περασμένη σε χοντρό τρίφτη
  • 1 Ντομάτα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη ή κομμένη σε μερίδες
  • Κόλιανδρο ξηρό ή φρέσκο, 1 φλιτζανάκι ή άνηθο
  • 1 Κρεμμύδι ξηρό περασμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 Σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 Φλιτζανάκι άνηθο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό, κατ' επιλογήν
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • Πάπρικα γλυκιά, 1 κουταλάκι του γλυκού σπαστό
  • Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές για το σοτάρισμα και 1 κρασοπότηρο για το μαγείρεμα
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Τυρί τριμμένο ζωικής ή φυτικής προέλευσης για το σερβίρισμα
           Εκτέλεση:
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, το κρεμμύδι και το καρότο.
  • Τα σοτάρουμε ελαφρά με 3 κουταλιές λάδι για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και τα υπόλοιπα κηπευτικά συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ αναμειγνύοντας όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε 1 κρασοπότηρο λάδι και 2 ποτήρια νερό.
  • Βράζουμε το φαγητό μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό και να μαλακώσουν τα υλικά.
  • Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε σε ένα πιάτο προσθέτοντας ΄τριμμένο τυρί.
  • Καλή σας όρεξη.
            Tips:
  • Το λαδερό αυτό τρώγεται και κρύο.
              Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις