Το «υποβρύχιο»σερβιρισμένο με τον Ελληνικό καφέ είναι μία συνήθεια που ξεχάστηκε από τον πολύ κόσμο τις τελευταίες τρεις 10ετίες.
Υλικά:
Εκτέλεση:
by Vasileios
Υλικά:
- 1 Κουτί βαζάκι γυάλινο ή πλαστικό, γλυκό - υποβρύχιο με άρωμα βανίλιας, τριαντάφυλλου, μαστίχας, ή από φιστίκι Αιγίνης.
- Φυσικά ανάλογα με την αρωματική ύλη που περιέχει η πάστα του γλυκού, έχει και το ανάλογο χρώμα.
- Παγωμένο νερό σε ένα ποτήρι
- Και ένα κουταλάκι του γλυκού για την κατάδυση του υποβρυχίου
Εκτέλεση:
- Παίρνουμε με το κουταλάκι μία γενναία ποσότητα γλυκιάς πάστας από το βαζάκι και το βυθίζουμε αμέσως στον πάτο του ποτηριού με το παγωμένο νερό.
- Και ..έτοιμο το υποβρύχιο, τόσο απλό αλλά και τόσο νόστιμο.
- Ο συνδυασμός του παραδοσιακού καφέ με αυτό το νόστιμο και δροσιστικό γλυκό καταναλώνεται τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
- Το ποτήρι του υποβρυχίου θαμπώνει από το παγωμένο νερό και κρατώντας το η δροσιά του μεταφέρεται στα χέρια μας.
- Είναι ανέξοδο και απλό μεν αλλά θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους και την παρέα μας.
- Το απολαμβάνουμε τις πρωινές αλλά και τις απογευματινές ώρες, όταν «σκάει ο τζίτζικας» από τη ζέστη.
- Η υφή του γλυκού είναι ματιχωτή και τα υλικά σύνθεσής του είναι συνήθως, η γλυκόζη,
- η ζάχαρη και αρωματικές ύλες.
by Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου