Ένα εύκολο στο μαγείρεμα φαγητό με τιμή ανά μερίδα γύρω στα 3,5 €
Υλικά:
- Ενδεικτικά για 4 μερίδες, 4 μικρά τεμάχια οσομπούκο μοσχαρίσιο πασπαλισμένα με λίγο αλεύρι
- 4 Σκελίδες σκόρδου
- 1 Κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 5 Ντοματίνια τρυπημένα στο φλοιό τους με ένα πιρούνι
- 3 Μπαχάρια
- 1 Δαφνόφυλλο
- 5 Καρότα μικρά
- Μισό ποτηράκι ελαιόλαδο
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Ολίγον αρακά βρασμένο για το στόλισμα
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα με 2 κουταλιές λάδι ρίχνουμε τα υλικά μας εκτός από τον αρακά, το δαφνόφυλλο, τον χυμό λεμονιού και το κρέας.
- Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε μέσα το κρέας.
- Το σοτάρουμε και αυτό ελαφρά.
- Σβήνουμε με μισό ποτήρι κρασί ροζέ ή λευκό.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μπαχάρια, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε τα υλικά της κατσαρόλας με νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και 5 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το δαφνόφυλλο.
Tips:
- Μπορούμε να συνοδεύσουμε το φαγητό με ζυμαρικά ή ότι άλλο επιλέξουμε.
- Στο δικό μου πιάτο συνδύασα το κρέας με δίχρωμο πουρέ πατάτας και αρακά.
- Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συνιστάται το μαγείρεμα του φαγητού να γίνεται σε χύτρα ταχύτητος προς αποφυγή της ζέστης που εκπέμπει το φαγητό, αλλά και για την οικονομία του ηλεκτρικού ρεύματος.
Vasileios cooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου