ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΨΗΤΑ

 

Υλικά για το κεμπάπ:
  • 450 γραμμάρια κιμά από κοτόπουλο
  • 1 Μεγάλο κρεμμύδι ξερό  ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό (Μόνο το ασπράδι)
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι ή μηλόξυδο
  • 1 Φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι δυόσμο ξερό
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 3 Κουταλιές τρήμα φρυγανιάς
  • 1 Κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 Κουταλάκι  ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 6-7 Καλαμάκια ξύλινα για σουβλάκι
Εκτέλεση:
  • Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο το μείγμα του κιμά για 20 λεπτά σκεπασμένο.
  • Απλώνουμε σε μία επιφάνεια μία λαδόκολλα.
  • Παίρνουμε με το χέρι μας μία ποσότητα κιμά και τον ρολάρουμε μέχρι να πάρει ένα μακρόστενο και ομοιόμορφο σχήμα κεμπάπ (όπως στη φωτογραφία).
  • Περνάμε το έτοιμο κεμπάπ σε ένα καλαμάκι και συνεχίζουμε έτσι με το υπόλοιπο μείγμα του κιμά.
  • Με μία σπάτουλα μαγειρικής πατάμε ελαφρά τα κεμπάπ για να πάρουν ένα πλακί σχήμα κατά μήκος.
  • Τα ψήνουμε σε σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου στους 200
Υλικά για τη γιαουρτλού:
  • 1 Κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από λεμόνι.
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Μισό Φλιτζανάκι άνηθο ψιλοκομμένο.
  • 1 Μικρή σκελίδα σκόρδου περασμένη σε λεπτό τρίφτη προαιρετικά.
  • Πάπρικα γλυκιά για πασπάλισμα.
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από την πάπρικα και το ελαιόλαδο τα οποία θα τα ρίξουμε κατά το σερβίρισμα στην επιφάνεια του μίγματος
Υλικά για τα ντοματίνια και τις πιπεριές:
  • Σε ένα ξύλινο καλαμάκι περνάμε εναλλάξ τα ντοματίνια και τις πιπεριές
  • Τα Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 200 ℃. 
Σερβίρουμε το φαγητό μας σε μία επιφάνεια στρωμένη με λαδόκολλα και προσθέτουμε τεμάχιο πίτας (για σουβλάκι).
Vasileios cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις