Υλικά για το κεμπάπ:
- 450 γραμμάρια κιμά από κοτόπουλο
- 1 Μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 αυγό (Μόνο το ασπράδι)
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι ή μηλόξυδο
- 1 Φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι δυόσμο ξερό
- 1 Κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 3 Κουταλιές τρήμα φρυγανιάς
- 1 Κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό
- 1 Κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 1 Κουταλάκι ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 6-7 Καλαμάκια ξύλινα για σουβλάκι
- Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Αφήνουμε στο ψυγείο το μείγμα του κιμά για 20 λεπτά σκεπασμένο.
- Απλώνουμε σε μία επιφάνεια μία λαδόκολλα.
- Παίρνουμε με το χέρι μας μία ποσότητα κιμά και τον ρολάρουμε μέχρι να πάρει ένα μακρόστενο και ομοιόμορφο σχήμα κεμπάπ (όπως στη φωτογραφία).
- Περνάμε το έτοιμο κεμπάπ σε ένα καλαμάκι και συνεχίζουμε έτσι με το υπόλοιπο μείγμα του κιμά.
- Με μία σπάτουλα μαγειρικής πατάμε ελαφρά τα κεμπάπ για να πάρουν ένα πλακί σχήμα κατά μήκος.
- Τα ψήνουμε σε σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου στους 200 ℃
- 1 Κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό.
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από λεμόνι.
- Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Μισό Φλιτζανάκι άνηθο ψιλοκομμένο.
- 1 Μικρή σκελίδα σκόρδου περασμένη σε λεπτό τρίφτη προαιρετικά.
- Πάπρικα γλυκιά για πασπάλισμα.
- 1 Κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από την πάπρικα και το ελαιόλαδο τα οποία θα τα ρίξουμε κατά το σερβίρισμα στην επιφάνεια του μίγματος
- Σε ένα ξύλινο καλαμάκι περνάμε εναλλάξ τα ντοματίνια και τις πιπεριές
- Τα Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 200 ℃.
Σερβίρουμε το φαγητό μας σε μία επιφάνεια στρωμένη με λαδόκολλα και προσθέτουμε τεμάχιο πίτας (για σουβλάκι).
Vasileios cooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου