Ελαφρύ πιάτο που συνιστάται ως γεύμα κατά τις ημέρες του καλοκαιριού.
Είναι επίσης και μία καλή πρόταση για το δείπνο.
Υλικά για τα μπιφτέκια::
- 350 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά σπαλομίτας
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 αυγό (Μόνο το ασπράδι)
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι ή μηλόξυδο
- 1 Φλιτζανάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Μισό κουταλάκι δυόσμο ξερό ή φρέσκο
- Μία τσιμπιά κύμινο
- 1 Φλιτζανάκι τρίμα φρυγανιάς ολικής άλεσης άβρεχτη
- 1Κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τον κιμά με όλα τα υλικά της συνταγής σε μία λεκανίτσα και ανακατεύουμε το μίγμα με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
- Αφήνουμε το έτοιμο μίγμα του κιμά στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Το βγάζουμε και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα τα μπιφτέκια.
- Στο μισό χρόνο του ψησίματος τα γυρίζουμε ώστε να ψηθούν και οι δύο πλευρές τους.
Υλικά για τη σαλάτα:
- Κόβουμε σε κύβους μία ντομάτα και ένα αγγούρι.
- Ψιλοκομμένο ξερό ή φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, δύο, τρεις σταγόνες ξίδι και μερικά φύλλα φρέσκιας ρίγανης.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και σερβίρουμε.
tips:
- Η σαλάτα γίνεται πιο νόστιμη αν πάρουμε την ντομάτα και το αγγούρι από το ψυγείο.
- Ανάλογα με τον αριθμό των συνδαιτημόνων κόβουμε περισσότερα ή λιγότερα υλικά.
by Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου