Πολύ εύκολο φαγητό στο μαγείρεμα, νόστιμο και εύγευστο.
Υλικά:
- 1 Φλυτζάνι ρύζι νυχάκι (ή ότι είδους ρύζι επιθυμείτε εσείς)
- 5 Ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
- 1 Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 Σκελίδες σκόρδου κομμένες στα τρία
- Μισό κουταλάκι δυόσμο ξερό
- Μισό ματσάκι μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
- Μισό ποτηράκι λευκό κρασί
- Μισό κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- 2 Κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
- Γιαούρτι στραγγιστό 2% για το σερβίρισμα
- Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το μαϊντανό και τα ντοματίνια σε μέτρια θερμοκρασία για 8 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε και το κρασί (προσοχή γιατί πολλές φορές δημιουργείται φλόγα από το αλκοόλ. Αν δεν το έχουμε ξανακάνει δεν προσθέτουμε το κρασί κατά το σοτάρισμα για λόγους ασφαλείας).
- Ακολούθως προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας μαζί με 2 κούπες νερό.
- Βράζουμε σε σιγανή φωτιά το φαγητό για 30 λεπτά προσέχοντας να μην κολλήσει το ρύζι και ανακατεύοντάς το με μία κουτάλα, και μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη.
- Σερβίρουμε το φαγητό με το γιαούρτι και μία σαλάτα.
Tips:
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γιαούρτι με ένα λευκό τυρί (ανθότυρο, φέτα κ.λ.π.).
- Ή σκληρό τυρί τριμμένο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου