Ελαφρύ πιάτο κατάλληλο για γεύμα ή δείπνο.
Υλικά για το ψάρι:
- 2 Φιλέτα τσιπούρας περασμένα με λαδολέμονο στο οποίο έχουμε προσθέσει , αλατοπίπερο, σκόρδο σε σκόνη και μυρωδικά της επιλογής μας
- Μπορούμε να ζητήσουμε από τον ιχθυοπώλη να μας αφαιρέσει τα ψαροκόκαλα από τα φιλέτα του ψαριού
Υλικά για τα λαχανικά (ανά μερίδα):
- 2 Κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
- Μισή ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
- 1 Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- Μισό ματσάκι άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2-3 Φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 2 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Αλάτι & πιπέρι
- Σε να αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με ελαιόλαδο προσθέτουμε το φιλέτο ψαριού και το σοτάρουμε στις δύο πλευρές του σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.
- Ψήνουμε πρώτα την πλευρά του φιλέτου με το δέρμα του ψαριού ούτως ώστε να θωρακιστεί και να μη μας σπάει εύκολα.
- Θα χρειαστούν περίπου 8 λεπτά σοταρίσματος για την κάθε πλευρά του ψαριού.
- Σε να αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε όλα τα κομμένα λαχανικά και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Με το σοτάρισμα τα λαχανικά θα βγάλουν τα υγρά τους, έτσι θα έχουμε και τον απαραίτητο βρασμό του μείγματος.
Vasileios cooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου