ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΦΙΛΕΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΣΟΤΑΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ελαφρύ πιάτο κατάλληλο για γεύμα ή δείπνο.
Υλικά για το ψάρι:
  • 2 Φιλέτα τσιπούρας περασμένα με λαδολέμονο στο οποίο έχουμε προσθέσει , αλατοπίπερο, σκόρδο σε σκόνη και μυρωδικά της επιλογής μας
  • Μπορούμε να ζητήσουμε από τον ιχθυοπώλη να μας αφαιρέσει τα ψαροκόκαλα από τα φιλέτα του ψαριού
Υλικά για τα λαχανικά (ανά μερίδα):
  • 2 Κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • Μισή ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Μισό ματσάκι άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 Φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 2 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση για το ψάρι:
  • Σε να αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με ελαιόλαδο προσθέτουμε το φιλέτο ψαριού και το σοτάρουμε  στις δύο πλευρές του σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.
  • Ψήνουμε πρώτα την πλευρά του φιλέτου με το δέρμα του ψαριού ούτως ώστε να θωρακιστεί και να μη μας σπάει εύκολα.
  • Θα χρειαστούν περίπου 8 λεπτά σοταρίσματος για την κάθε πλευρά του ψαριού.

Εκτέλεση για τα λαχανικά:
  • Σε να αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε όλα τα κομμένα λαχανικά και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Με το σοτάρισμα τα λαχανικά θα βγάλουν τα υγρά τους,  έτσι θα έχουμε και τον απαραίτητο βρασμό του μείγματος.
Vasileios cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις