ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Σούπα λαχανικών με γαλέτα πατάτας και μανιτάρι


Μία σούπα απόλυτα χορτοφαγική με κηπευτικά από την Ελληνική γη

Υλικά για τη σούπα:
  • 1 Μπρόκολο κομμένο σε μπουκέτα
  • 1 Κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 1 πατάτα μέτρια κομμένη σε κύβους
  • 1 Κρεμμύδι ξερό και ένα κρεμμυδάκι φρέσκο χοντροκομμένα
  • 5 Φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζανάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 Φύλλα θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 Φλυτζανάκι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα λαχανικά εκτός από το μπρόκολο, το κολοκυθάκι και το θυμάρι
  • Τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 20 λεπτά
  • Ακολούθως προσθέτουμε το μπρόκολο, το κολοκυθάκι και το θυμάρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά εφόσον πρώτα αλατοπιπερώσουμε το φαγητό
  • Σβήνουμε την εστία και περιμένουμε να κρυώσει το φαγητό
  • Ρίχνουμε το λάδι και με το ραβδομπλέντερ αναμιγνύουμε τη σούπα μέχρι να ομογενοποιηθεί
  • Σερβίρουμε στο πιάτο και προσθέτουνε κομμάτια από την γαλέτα πατάτας.
  • Για την γαλέτα πατάτας δείτε την συνταγή δώ: https://epitou8ematos.blogspot.gr/2018/02/blog-post_27.html
Tips:
Αν θέλουμε περισσότερη υφή στη σούπα μας προσθέτουμε στο τέλος του βρασμού 1/2 ποτήρι φυτική κρέμα ή κρέμα γάλακτος.

bill cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις