ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Μπιφτέκια ψαριού με πατάτες τηγανισμένες στο φούρνο


Γι' αυτούς που δεν αγαπούν το ψάρι, μία εναλλακτική λύση είναι τα ψαρομπίφτεκα

Υλικά:
1/2 Κιλό ψάρι (βακαλάος, πέρκα ή γλώσσα) καθαρισμένα σχολαστικά από τα αγκάθια τους
1/2 Ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 Σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 Κρεμμύδι μεγάλο περασμένο σε χοντρό τρίφτη
1 Καρότο μικρό περασμένο σε χοντρό τρίφτη
1 Κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 Κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
Αλάτι και λεμονοπίπερο

Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα τηγανάκι στην εστία της κουζίνας και ρίχνουμε 1-2 κουταλιές λάδι.
Προσθέτουμε μέσα όλα τα υλικά μας εκτός από το ψάρι και τα σοτάρουμε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους.
Κόβουμε το ψάρι σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε στο μούλτι μαζί με τα σοταρισμένα υλικά.
Τα αναδεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να διαλύσουν τα κομμάτια του ψαριού.
Ακολούθως αδειάζουμε το μείγμα μας σε μία λεκανίτσα και ρίχνουμε μέσα 1 φλιτζανάκι λάδι και τρίμα φρυγανιάς, τόσο όσο να σφίξουν τα υλικά και να είναι έτοιμα για το πλάσιμο των μπιφτεκιών.

Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και την λαδώνουμε με ένα πινελάκι κουζίνας.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και το τοποθετούμε στο ταψί αλείφοντας ελαφρά τις επιφάνειές τους με λάδι.
Κόβουμε λεπτές πατάτες, τις λαδώνουμε  και τις προσθέτουμε στο ταψί.
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς C.
Βγάζουμε τα μπιφτέκια από το φούρνο και τα αφήνουμε στο ταψί 10 λεπτά.
Σερβίρουμε στο πιάτο και συνοδεύουμε με λευκό κρασί, ταραμοσαλάτα ή μουστάρδα ντιζόν.


Tips:
Σοτάρουμε τα υλικά όπως έγραψα για να μην βγάλουν υγρά τα μπιφτέκια μας κατά το ψήσιμο και να παραμείνουν σχετικά στεγνά.
Αν περισσέψουν μπιφτέκια μπορούμε να τα κάνουμε σάντουιτς προσθέτοντας μαρούλι, ντομάτα και αλείφοντας τις φέτες του ψωμιού με ταραμοσαλάτα ή μουστάρδα ντιζόν.
Το τηγάνισμα της πατάτας στο φούρνο μας δίνει μία εξίσου νόστιμη πατάτα που δεν επιβαρύνει το στομάχι και την υγεία μας.
Τοποθετούμε αντικολλητική λαδόκολλα στο ταψί για να αποφύγουμε το κόλλημα το φαγητού μας στην επιφάνειά του.
Τα ψαρομπίφτεκα είναι εξίσου νόστιμα όταν κρυώσουν.
bill cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις