ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ

Τις βρίσκουμε στην Ψαραγορά, και πιο εύκολα την παραμονή της Καθαράς Δευτέρας όπου συνήθως η αγορά παραμένει ανοιχτή από το βράδυ της προηγούμενης και όλη την Κ. Δευτέρα.
Ρωτήστε, ενημερωθείτε από την αρμόδια υπηρεσία για τις ώρες λειτουργίας της.
Οι καραβίδες βράζονται ζωντανές. Αν σας κάνει καρδιά να τις μαγειρέψετε έτσι έχει καλώς, αν είσαστε ευαίσθητοι σε τέτοιες καταστάσεις μαγειρέψτε κάτι άλλο.

           Υλικά:
  • 7-10 καραβίδες
  • 1 Κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
  • 1 Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανό ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μισό ποτήρι κρασί ροζέ ξηρό.

          Παρασκευή:

  • Ξεπλένουμε τις καραβίδες με άφθονο νερό και τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος με αλατισμένο νερό τόσο, όσο να τις καλύπτει.
  • Σε μία πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε μισό ποτηράκι λάδι και το αφήνουμε στην εστία της κουζίνας να ζεσταθεί καλά.
  • Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το ξηρό κρεμμύδι, και του φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να γυαλίσουν προσέχοντας να μη μαυρίσουν.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Όταν είναι  έτοιμα προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό βράζοντας το μείγμα της σάλτσας για να φύγοει το πολύ ζουμί της ντομάτας.
  • Πτροσθέτουμε τις καραβίδες.
  • Μαγειρεύουμε το φαγητό 20 λεπτά.
          Σερβίρισμα:

  • Σε ένα πιάτο τοποθετούμε 1 ή 2 καραβίδες και μακαρόνια στολισμένα με τη σάλτσα του φαγητού.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φαγητού με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
           Tips:

  • Οι καραβίδες θα πρέπει να είναι ζωντανές, αν κάποια δεν κινείται δεν την μαγειρεύουμε
  • Το φυσικό χρώμα της καραβίδας είναι σταχτί και κατά το μαγείρεμα παίρνει χρώμα κόκκινο.

Vasileios cooking


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις