ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Μαγειρίτσα με Μανιτάρια Vegan


Τα μανιτάρια είναι μύκητες με περιεκτικότητα νερού 95%, φτωχά σε θερμίδες, πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες B, αρίστη πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως σελήνιο, χαλκός, κάλιο, φωσφόρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο.
Αποφεύγουμε να μαζεύουμε μανιτάρια μόνοι μας από την φύση γιατί πολλά από αυτά είναι δηλητηριώδη και θανατηφόρα.
Αγοράζουμε πάντοτε τα συσκευασμένα από την αγορά για την κουζίνα μας.

             Υλικά:
  • 1 Μαρούλι καλά πλυμένο και χοντροκομμένο
  • 500 Γραμμάρια μανιτάρια του εμπορίου κατ' επιλογήν.
  • 1 Κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού μυρώνια ψιλοκομμένα
  • Τον χυμό ενός λεμονιού
  • 1 Κουταλιά της σούπας corn flour (κατ' επιλογήν για πιο πηχτή σάλτσα)
  • 1/2 Ποτήρι λάδι και 4 κουταλιές λάδι για το σοτάρισμα (για λιγότερες θερμίδες μαραίνουμε τα κηπευτικά σε χαμηλή φωτιά και χωρίς λάδι)
  • 1 Κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί μόνο σε περίπτωση που σοτάρουμε τα κηπευτικά
  • Αλάτι και πιπέρι
           Εκτέλεση:
  • Σοτάρουμε σε 4 κουταλιές λάδι και σε χαμηλή θερμοκρασία το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι μέχρι να γυαλίσουν.
  • Ή τα μαραίνουμε χωρίς λάδι σε χαμηλή φωτιά.
  • Σβήνουμε με 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί.
  • Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το μαρούλι και τα μυρώνια,  συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
  • Βάζουμε μισό ποτήρι λάδι και σκεπάζουμε το φαγητό με νερό. Το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
  • Σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό διαλύουμε το corn flour και τον χυμό του λεμονιού.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το φαγητό και το ανακατεύουμε να πάει παντού.
  • Βράζουμε για 7 λεπτά ακόμα.
            Tips:
  • Αντί για corn flour μπορούμε να αυγοκόψουμε το φαγητό με δύο αυγά για να δέσει το ζουμί του.
  • Για πιο πλούσια υφή μπορούμε κατά το μαγείρεμα να προσθέσουμε στην κατσαρόλα 1 κρασοπότηρο ρύζι και νερό 1 προς 2.
           Vasileios

Δείτε στο βίντεο πως καθαρίζουμε τα μανιτάρια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις