ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ & ΤΥΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Βαθμός δυσκολίας: 0
             Για τη σάλτσα:

  • 3 Ντομάτες τριμμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 Ποτηράκι λάδι
  • 1 Κουταλιά λάδι για το σοτάρισμα
  • Λάδι για το άλειμμα στις μελιτζάνες
  • 1 Ρακοπότηρο λευκό κρασί προαιρετικά
  • Αλάτι & πιπέρι                               
           Εκτέλεση:
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 1 κουταλιά λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο με το μαϊντανό, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βράζουμε τη σάλτσα έως ότου εξατμιστεί το ζουμί της ντομάτας
  • Ετοιμάζουμε κομματάκια φέτας και CHEDDAR ή ότι άλλο τυρί θέλουμε
           Για τις μελιτζάνες
  • Τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες πάχους 3 εκατοστών, τις λαδώνουμε με ένα πινέλο μαγειρικής, αλατοπιπερώνουμε  και τις ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα μέχρι να πάρουν χρώμα σκούρο ξανθό. (190 - 200 βαθμούς ).
  • Όταν ψηθούν τις γυρίζουμε ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά τους.
           Το πάντρεμα:
  • Βγάζουμε τις ψημένες μελιτζάνες από το φούρνο προσθέτουμε τη σάλτσα 
  • και καλύπτουμε την επιφάνεια τους με το τυρί.
  • Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει το φαγητό.
            Tips:
  •  Ορισμένοι τηγανίζουν τις μελιτζάνες αλλά δεν θα το συνιστούσα γιατί το φαγητό γίνεται υπερβολικά δύσπεπτο.

  • Οι ψημένες μελιτζάνες είναι εξίσου νόστιμες και δεν βαρύνουν το στομάχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις