ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΓΙΟΡΤΙΝΑ - Εύκολα και γρήγορα

Άλλη μία γιορτινή συνταγή με νόστιμα ατομικά ψωμάκια εύκολη και γρήγορη._

          Υλικά:
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 Φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 Κούπα γάλα πλήρες (250 ml)
  • 80 Γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (όχι μαργαρίνη)
  • 2 Αυγά (μόνο τους κρόκους)
  • Και ένα αυγό ολόκληρο χτυπημένο, για το άλειμμα των ψωμιών
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 Κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Νερό όσο τραβήξει η ζύμη
         Εκτέλεση:
  • Σε μία λεκανίτσα αδειάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά ανακατεύοντάς τα
  • Ανοίγουμε μία λακκούβα στη μέση με το χέρι μας και αδειάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής
  • Ανακατεύουμε με το χέρι μας όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό
  • Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη με μία πετσέτα για μισή ώρα
  • Μετά παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και τα κάνουμε στρογγυλές μπαλίτσες στομέγεθος ενός πορτοκαλιού, πατώντας τες λίγο να πλατυνθούν ελαφρώς
  • Όταν τελειώσουμε τη διαδικασία αφήνουμε σκεπασμένες με την πετσέτα τις μπάλες της ζύμης για μισή ώρα
  • Περνάμε τις επιφάνειες τους με πινέλο κουζίνας βουτηγμένο σε χτυπημένο αυγό
  • Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς  μέχρι να πάρουν ένα σκούρο ξανθό χρώμα.
  • Όταν ψηθούν βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ψεκάζουμε ελαφρά τις επιφάνειες των ψωμιών με λίγο νερό. 
  • Σκεπάζουμε το ταψί με μία πετσέτα μέχρι να κρυώσουν._
          Tips:
          Κατ' επιλογή προσθέτουμε στην ζύμη και κομματάκια καρυδιού

              Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις