ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Νόστιμος μεζές για όλες τις εποχές με φρέσκο ή κατεψυγμένο φιλέτο ψαριού

Υλικά:
400 γραμμάρια φιλέτο ψαριού ελαφρά ζεματισμένο (χωρίς κόκαλα)
2-3 φέτες ψωμί κατά προτίμηση μπαγιάτικο την ψίχα μόνο. Το μουλιάζουμε και το στύβουμε καλά
1 κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
½ κούπα σέλινο
½ κούπα μαϊντανό
½ κουταλάκι δυόσμο ξηρό
1 κουταλάκι πιπερόριζα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
1 καρότο τριμμένο στον μεσαίο τρίφτη
1 κουταλάκι ταραμά, λευκό κατά προτίμηση
Αλάτι με προσοχή
Λεμονοπίπερο

Εκτέλεση:
1. χωρίζουμε το ψάρι σε πολύ μικρά κομματάκια με τα δάκτυλα
2. Σοτάρουμε τα υπόλοιπα υλικά μας (εκτός από το ψωμί) μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους
3. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά καλά και τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια τα οποία αλευρώνουμε πριν το τηγάνισμα
Αν είναι πολύ αραιή η ζύμη προσθέτουμε λίγο τρίμα φρυγανιάς ή 1-2 κουταλιές πουρέ σκόνη
2ος τρόπος: Σε περίπτωση που η ζύμη είναι λίγο αραιή παίρνουμε μία ποσότητα από αυτή με ένα λαδωμένο κουτάλι και την ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι
4. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λάδι και όταν το λάδι κάψει τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα.
Μετά το τηγάνισμα τοποθετούμε τους κεφτέδες σε μία πιατέλα καλυμμένη με χαρτί κουζίνας

Tips:
Μπορούμε να ψήσουμε τους κεφτέδες στο γκρίλ του φούρνου μας.
Για τους κεφτέδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτα μπακαλιάρου, γλώσσας ή πέρκας
Οι περίσσιοι κεφτέδες που αποθηκεύσαμε στο ψυγείο την επομένη μέρα είναι πεντανόστιμοι και μπορούμε να τους καταναλώσουμε χωρίς ζέσταμα.
Αφαιρέστε η αντικαταστήστε ένα από τα καρυκεύματα της συνταγής κατά την προτίμησή σας
bill cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις