ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Μπορούμε να τα προμηθευτούμε από το Μάρκετ ή να τα μαζέψουμε άγρια την κατάλληλη εποχή
  
          Υλικά:
  • 2 ματσάκια σπαράγγια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνι
  • μουστάρδα
  • λάδι
  • Πιπεριά Φλωρίνης ή ντοματίνια
  • Ελιές

          Εκτέλεση:
  • Κόβουμε τα κοτσάνια των σπαραγγιών 2 δάκτυλα από την βάση τους και τα ξεφλουδίζουμε (εάν είναι πολύ τρυφερά και λεπτά όσο μπορούμε). Τα πλένουμε καλά.

          Τρόποι Βρασμού:
  • 1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό  αλατισμένο και όταν αρχίσει ο βρασμός τα βυθίζουμε για 5 - 15 λεπτά (αναλόγως πόσο χοντρός είναι ο κορμός τους)
  • Κατόπιν τα βυθίζουμε αμέσως σε κρύο ή και παγωμένο νερό (για να διατηρήσουν το χρώμα τους)
  •  
  • 2. Βυθίζουμε τα σπαράγγια (με την βάση τους ώστε οι κορυφές να είναι εκτός νερού) μέσα σε βραστό αλατισμένο νερό για 5 - 15 λεπτά) και μετά τα βυθίζουμε αμέσως σε κρύο νερό.
  •  
  • 3. Τα βράζουμε στον ατμό για 10 - 25 λεπτά (εφόσον έχουμε τα ανάλογο σκεύος), Έτσι κρατάνε όλη τους την γεύση).
  •  Μετά τα βυθίζουμε σε κρύο νερό.
  •  
  • Ακολούθως τα στραγγίζουμε για να φύγει το πολύ νερό και εάν μπορούμε τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.

          Ντρεσίνγκ
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 λεμόνι
  • Μισή κούπα λάδι
  • 1 κουταλάκι σπαστό του γλυκού ξερό βασιλικό περασμένο από σουρωτήρι
  • (Προαιρετικά εάν μας αρέσει τριμμένο ή κομμάτια σκόρδου)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

  • Ανακατεύουμε χυμό από ένα λεμόνι με την μουστάρδα και το βασιλικό, μετά ρίχνουμε το λάδι ανακατεύοντας τα όλα μαζί
  •  
  • Κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες ή τα ντοματίνια στην μέση
  • Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε ένα πιάτο ( στο κέντρο) και στα πλάγια τοποθετούμε ροδέλες πιπεριάς κόκκινης η ντοματίνια
  • Προσθέτουμε μερικές ελιές
  • Στο τέλος ρίχνουμε επάνω από την σαλάτα το ντρέσινγκ

(Άγρια σπαράγγια)

          Tips:
  • Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπαράγγια από το market
  • Επειδή έχουν πιο χοντρό κοτσάνι τα καθαρίζουμε με αποφλοιωτή από την βάση έως ένα δάκτυλο πιο κάτω από τον ανθό τους.
  • Εάν τα σπαράγγια μας είναι λίγο μαραμένα βυθίσουμε την άκρη των κοτσανιών τους  για 1 ώρα σε νερό από μπουκάλι ή φιλτραρισμένο (όχι από την βρύση επειδή ίσως να περιέχει χλώριο).
  • Έτσι τα σπαράγγια δυναμώνουν.
  • Προσοχή σε όσους έχουν κάποια αλλεργία στις ουσίες των σπαραγγιών
         bill cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις