ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Γαύρος φιλεταρισμένος στο φούρνο

 
Βαθμός δυσκολίας: 0
 
Υλικά:
300 γραμμάρια φιλερταρισμένο γαύρο

 Για το μίγμα του λαδιού:
Α)  ½ Ποτήρι λάδι
Β) Χυμό από 1 στυμμένο λεμόνι
Γ) 1 κουταλάκι ρίγανη
Δ) 2 σκόρδα περασμένα στον τρίφτη
Ε)  ½ κουταλάκι πιπερόριζα περασμένη στον τρίφτη
ΣΤ)  ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
Ζ) Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τα Α, Β , Γ, Δ,  Ε, ΣΤ και Ζ υλικά μας
Τα αναδεύουμε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε λίγο από το μείγμα του λαδιού
Τοποθετούμε τα φιλέτα του γαύρου με το δέρμα τους προς τα επάνω και κατά τρόπον ώστε το έενα φιλέτο να καλύπτει το προηγούμενο κατά το ήμισυ.
Όταν τελειώσουμε το άπλωμα των ψαριών περιχύνουμε το υπόλοιπο μείγμα του λαδιού επάνω στα φιλέτα ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 20 – 30 λεπτά το φαγητό μας στους 200.
Σερβίρουμε με λευκό κρασί,  ουζάκι ή μπύρα
 

 Tips:
Αν το έδεσμα προορίζεται για το μεζέ της παρέας προτείνω να συνοδεύστε το πιάτο σας με 1 χούφτα ψημένη αραχίδα, μαζί με το ψαράκι και το ποτό σας θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο νοστιμιά.

Να υπενθυμίσω στους εν τη Αττική διαμένοντας ότι, θα πρέπει να προσέχουν ώστε η αλίευση των προϊόντων που αγόρασαν να μην προέρχεται από τον Σαρωνικό λόγω της πρόσφατης θαλάσσιας μόλυνσης που συνέβη στη συγκεκριμένη ακτογραμμή του κόλπου (σύμφωνα με τα ΜΜΕ) και μέχρι νεοτέρων χημικών μετρήσεων από την αρμόδια υπηρεσία.
Εξ άλλου υπάρχει και η 2η λύση αγοράς αλιευμάτων από τις  ιχθυοκαλλιέργειες
Όσο για τους κατοίκους των υπολοίπων παρακτίων διαμερισμάτων της  χώρας , ευχόμεθα καλή σας όρεξη.
bill cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις