ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΓΙΑΧΝΙ

Το κουνουπίδι γίνεται πιο εύπεπτο μαζί με το μπρόκολο και δίνει ζωντανά χρώματα στο φαγητό μας.

           Υλικά:
  • 1 Πολύ μικρό κουνουπίδι (μέχρι 300 γραμμάρια) κομμένο σε μπουκετάκια καλά πλυμένα
  • 1 Πολύ μικρό μπρόκολο (μέχρι 300 γραμμάρια) κομμένο σε μπουκετάκια καλά πλυμένα
  • 3 Σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 Μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • 1 Κουταλάκι πελτέ (κατ' επιλογήν)
  • 1 Καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 Πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη από τους σπόρους της και κομμένη σε 3 φέτες κατά μήκος
  • 1 Πατάτα μεγάλη κομμένη
  • 4 Κουταλιές ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
  • ½ Ποτήρι ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
  • Αλάτι και πιπέρι
Εφόσον ετοιμάσουμε πρώτα όλα τα υλικά μας ξεκινάμε τη προετοιμασία του μαγειρέματος

           Εκτέλεση:
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το 1/3 λαδιού και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πατάτες.
  • Τα σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να μαραθούν το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε και τις πατάτες.
  • Ακολούθως ρίχνουμε το κουνουπίδι  το μπρόκολο και την πιπεριά ανακατεύοντας .
  • Στο τέλος ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας, αλατοπιπερώνουμε, και αδειάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι,  ρίχνουμε και ½ ποτήρι νερό αφήνοντας  το φαγητό να βράσει περίπου για 45 λεπτά.
             Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις