ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΡΕΒΥΘΙΑ ΓΙΑΧΝΙ

Καλά είναι τα κρέατα στην περίοδο των εορτινών ημερών αλλά και τα προϊόντα της γης μας δίνουν εξίσου νόστιμα φαγητά.

          Υλικά:
  • ½  Πακέτο ρεβίθια (250 γρ) με ή χωρίς φλούδα
  • Αν είναι με φλούδα τα αφήνουμε από βραδύς στο νερό να μουλιάσουν.
  • Αν είναι χωρίς φλούδα τα μουλιάζουμε για μισή ώρα και τα ξεπλένουμε
  • 2 Ντομάτες τριμμένες στο χοντρό τρίφτη
  • 3 Καρότα μικρά κομμένα σε ροδέλες
  • 1 Κρεμμύδι μέτριο τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • 1 Πιπεριά φλωρίνης καθαρισμένη από τους σπόρους και της ίνες της, κομμένη σε τρείς λωρίδες
  • 1 Φύλλο δάφνης
  • ½ Κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ Ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
           Εκτέλεση:
  • Σε μίας κατσαρόλα προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα υπόλοιπα υλικά μας
  • Αλατοπιπερόνουμε, προσθέτουμε νερό μέχρι  τα σκεπάσει, ανακατεύουμε το φαγητό για την ομοιομορφία και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσει η σάλτσα τους
  • Τα συνοδεύουμε με λευκό τυρί, ελιές , πράσινη σαλάτα ή ότι άλλο θέλουμε
  • Προαιρετικά συνιστάται 1 κρασοπότηρο λευκό ή ροζέ κρασί .
by Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις