ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΚΟΛΟΚΥΘΟΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ


Μία ξεχωριστή συνταγή με κόκκινη κολοκύθα
           Υλικά:
  • 500 Γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 Γραμμάρια κολοκύθα κόκκινη καθαρισμένη από το κέλυφος. ( 250 γραμμάρια)
  • 70 Γραμμάρια βούτυρο φρέσκο (όχι μαργαρίνες), λιωμένο
  • 50 ml Γάλα
  • 1 Αυγό για τη ζύμη και ένα αυγό χτυπημένο για το άλειμμα των ψωμιών
  • 1/2 κουταλάκι δυόσμο ξηρό και περασμένο από το σουρωτήρι του τσαγιού (προαιρετικά)
  • 1 Φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 100 Γραμμάρια ζάχαρη
  • Και ζάχαρη άχνη τόση, όση χρειάζεται για το πασπάλισμα των ψωμιών
  • 10 - 15 Αμύγδαλα λευκά ολόκληρα για τη διακόσμηση ή ότι άλλο ξηρό καρπό θέλετε
  • Σπάγκο μαγειρικής
  • Και όσο νερό πάρει
       Προετοιμασία:
  • Βγάζουμε όλα τα στολίδια από τα δάκτυλα και τον καρπό των χεριών μας
  • Σηκώνουμε ψηλά τα μανίκια μας και έχουμε έτοιμα όλα τα υλικά μας
        Εκτέλεση:
  • Ατμίζουμε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει και την κάνουμε πουρέ
  • Σε μία λεκανίτσα αδειάζουμε το αλεύρι και την μαγιά και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Ανοίγουμε στο κέντρο του αλευριού μία λακκούβα και τοποθετούμε όλα τα υλικά μας 
  • Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής
  • Την αφήνουμε σκεπασμένη μισή ώρα περίπου για να φουσκώσει
  • Κόβουμε σε κομματάκια τη ζύμη και πλάθουμε τα ψωμάκια στρογγυλά στο μέγεθος ενός μεγάλου πορτοκαλιού
  • Τυλίγουμε το κάθε ψωμάκι με τρεις σπάγκους σε ίσες αποστάσεις μέχρι να χαράξουν ελαφρώς τη ζύμη. Δένουμε τους κόμπους των σπάγκων στη βάση των ψωμιών.
  • Αλείφουμε το κάθε ψωμάκι με χτυπημένο αυγό στην επιφάνειά του και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη
  • Κάνουμε στο κέντρο της κορυφής των ψωμιών μία λακκουβίτσα με το δάκτυλο και τοποθετούμε από ένα αμύγδαλο.
  • Τα αφήνουμε να "ξεκουραστούν" για μισή ώρα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα
  • Βάζουμε το Ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε με τον αέρα ή με αντιστάσεις πάνω - κάτω για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν οι επιφάνειες των ψωμιών
  • Όταν είναι έτοιμα τα ψωμάκια τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και κόβουμε τους σπάγκους._ 
          
             Tips:
  • Για τους άπειρους στον καθαρισμό της κολοκύθας υπάρχουν αυτή την εποχή έτοιμες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια κολοκύθες. Θα τις βρείτε καταστήματα τροφίμων και σε ορισμένα μανάβικα.
  • Αγοράζοντας έτοιμα κομμάτια κολοκύθας κερδίζουμε χρόνο και αποφεύγουμε ταλαιπορία και τραυματισμούς.
            Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις