ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Μηλόπιτα με καρύδια Πεκάν

          Υλικά:
  • 3 Μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 2 Αυγά
  • 2  Μανταρίνια (τον χυμό τους)
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1/2 Κουταλάκι Τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1/2 Κουταλάκι κανέλα
  • 1 Φλιτζανάκι καρύδια Πεκάν
  • 1/3 ποτήρι λάδι
  • 1 Κούπα Ζάχαρη
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του  (όσο πάρει το μείγμα)

          Παρασκευή:
  • Σε μία μικρή λεκάνη αδειάζουμε τα αυγά, τον χυμό, την ζάχαρη, το γαρύφαλλο, την κανέλλα, το κονιάκ και τα αναδεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα καρύδια
  • Αδειάζουμε και το αλεύρι. Τόσο αλεύρι όσο να γίνει ένας μέτριος χυλός.
  • Αναδεύουμε καλά όλο το μείγμα και δοκιμάζουμε την γλυκύτητά του ακουμπώντας την άκρη του δακτύλου μας στην επιφάνειά του.
  • Στο τέλος προσθέτουμε και τα μήλα.
  • Αδειάζουμε το υλικό μας σε ένα ταψί που του έχουμε στρώσει λαδόκολλα
  • Το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλας και το ψήνουμε στον φούρνο με θερμοκρασία 190 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα.
  • Όταν ψηθεί η μηλόπιτα την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε 10 λεπτά πριν την κόψουμε.
  • Μετά το ψήσιμο τα υλικά του γλυκού είναι ομογενοποιημένα και δεν ξεχωρίζουν στη γεύση τα μήλα από τη ζύμη.
  • Κόβουμε ένα κομμάτι για το σερβίρισμα και πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
          Tips:
  • Πάντοτε το πασπάλισμα να γίνεται λίγο πριν το σερβίρισμα για να μην λασπώνει η ζάχαρη και η κανέλα.
  • Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορούμε να προσθέσουμε στην επιφάνεια του γλυκού κατά το σερβίρισμα 1 μπάλα παγωτού της αρεσκείας μας.
             Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις