- 3 Μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
- 2 Αυγά
- 2 Μανταρίνια (τον χυμό τους)
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1/2 Κουταλάκι Τριμμένο γαρύφαλλο
- 1/2 Κουταλάκι κανέλα
- 1 Φλιτζανάκι καρύδια Πεκάν
- 1/3 ποτήρι λάδι
- 1 Κούπα Ζάχαρη
- Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει το μείγμα)
- Σε μία μικρή λεκάνη αδειάζουμε τα αυγά, τον χυμό, την ζάχαρη, το γαρύφαλλο, την κανέλλα, το κονιάκ και τα αναδεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα καρύδια
- Αδειάζουμε και το αλεύρι. Τόσο αλεύρι όσο να γίνει ένας μέτριος χυλός.
- Αναδεύουμε καλά όλο το μείγμα και δοκιμάζουμε την γλυκύτητά του ακουμπώντας την άκρη του δακτύλου μας στην επιφάνειά του.
- Στο τέλος προσθέτουμε και τα μήλα.
- Αδειάζουμε το υλικό μας σε ένα ταψί που του έχουμε στρώσει λαδόκολλα
- Το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλας και το ψήνουμε στον φούρνο με θερμοκρασία 190 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα.
- Όταν ψηθεί η μηλόπιτα την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε 10 λεπτά πριν την κόψουμε.
- Μετά το ψήσιμο τα υλικά του γλυκού είναι ομογενοποιημένα και δεν ξεχωρίζουν στη γεύση τα μήλα από τη ζύμη.
- Κόβουμε ένα κομμάτι για το σερβίρισμα και πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
- Πάντοτε το πασπάλισμα να γίνεται λίγο πριν το σερβίρισμα για να μην λασπώνει η ζάχαρη και η κανέλα.
- Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορούμε να προσθέσουμε στην επιφάνεια του γλυκού κατά το σερβίρισμα 1 μπάλα παγωτού της αρεσκείας μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου