Κόστος ανά μερίδα 2,5 €
Υλικά για το κρέας:- 400 Γραμμάρια μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 Σκελίδες σκόρδου
- 1 μικρό καρότο κομμένο σε κύβους
- 1 Κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα φρέσκια ή σε σκόνη
- 1 Φύλλο δάφνης (το προσθέτουμε στο φαγητό 10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος)
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Αλάτι & λεμονοπίπερο
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1/2 Ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 4 Μέτριες πατάτες βρασμένες σε κοματάκια
- 1/2 Ποτήρι γάλα
- Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 κουταλάκι βούτυρο λιωμένο ή 1 κουταλιά λάδι
- Αλάτι & πιπέρι
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
- Ανάβουμε την εστία και όταν ζεσταθεί αρκερτά προσθέτουμε το κρέας σοτάροντάς το απ' όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με το κρασί
- Σε ένα τηγανάκι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι, το ζεσταίνουμε στην εστία και προσθέτουμε κατά σειρά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τα μπαχαρικά.
- Τα σοτάρουμε ελαφρώς για 5 λεπτά
- Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τα σοταρισμένα υλικά μας, προσθέτουμε το λάδι και τα σκεπάζουμε με νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- 10 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος σε ένα ποτήρι προσθέτουμε λίγο νερό και την μουστάρδα ανακατεύοντας τα καλά.
- Ρίχνουμε στο ποτήρι και τον χυμό λεμονιού.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε και το φύλλο δάφνης συνεχίζοντας το βράσιμο.
- Ανακατεύουμε την πατάτα με τα υπόλοιπα υλικά για τον πουρέ σε ηλεκτρικό κόπτη για την πολτοποίηση.
- Σε περίπτωση που θέλουμε την σάλτσα του φαγητού μας πιο δεμένη, προσθέτουμε προς το τέλος του βρασμού 1 κουταλιά κορν φλάουρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου