ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Κεφτεδάκια λεμονάτα με χόρτα


Ελαφρύ, νοστιμότατο και θρεπτικό φαγητό
 
Υλικά:
  • 300 - 350 γραμμάρια κιμά
  • Φρυγανιά έτοιμη τριμμένη (μισή κούπα)
  • 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
  • 3 - 4 σκελίδες σκόρδου
  • 1 αυγό (μόνο το ασπράδι)
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ή μηλόξυδο
  • Ένα κουταλάκι μαϊντανό ξερό
  • Μισό κουταλάκι δυόσμο ξερό
  •  Χυμό από μισό λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Χόρτα κατ' επιλογήν τρυφερά για να γίνει το φαγητό μας ντελικάτο.
Εκτέλεση:
  • Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το κιμά, το τρίμα της φρυγανιάς (χωρίς να το βρέξουμε), το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, το ξύδι (θα κάνει τα Κεφτεδάκια μας αφράτα), το ασπράδι από το αυγό, το δυόσμο, τον μαϊντανό, 1 κουταλιά της σούπας λάδι.
  • Ζυμώνουμε καλά το μίγμα του κιμά ώστε τα υλικά να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • Θα μας δώσει ένα σφιχτό μίγμα το οποίο βάζουμε στο ψυγείο για 10 - 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και κατόπιν τα ρίχνουμε προσεχτικά σε μία κατσαρόλα με νερό όσο να τα σκεπάσει και προσέχοντας να μη διαλυθούν.
  • Ανάβουμε την εστία μας και μετά από λίγο (όταν το νερό θα βράζει) τα κεφτεδάκια θα ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.
  • Μετά από 50 λεπτά ρίχνουμε τα χόρτα στην κατσαρόλα, κρεμμύδι, σκόρδο, (σχοινόπρασο και λίγα μυρώνια αν έχουμε), συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφήνουμε ζουμάκι από το φαγητό για το σερβίρισμα.
  • Πέντε λεπτά πριν το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το λάδι και αλάτι.
Όταν τελειώσει το μαγείρεμα αφήνουμε το φαγητό να «ξεκουραστεί για 8 λεπτά και σερβίρουμε._
bill cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις