Ελαφρύ, νοστιμότατο και θρεπτικό φαγητό
Υλικά:
- 300 - 350 γραμμάρια κιμά
- Φρυγανιά έτοιμη τριμμένη (μισή κούπα)
- 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
- 3 - 4 σκελίδες σκόρδου
- 1 αυγό (μόνο το ασπράδι)
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ή μηλόξυδο
- Ένα κουταλάκι μαϊντανό ξερό
- Μισό κουταλάκι δυόσμο ξερό
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι
- Αλάτι και πιπέρι
- Χόρτα κατ' επιλογήν τρυφερά για να γίνει το φαγητό μας ντελικάτο.
Εκτέλεση:
- Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το κιμά, το τρίμα της φρυγανιάς (χωρίς να το βρέξουμε), το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, το ξύδι (θα κάνει τα Κεφτεδάκια μας αφράτα), το ασπράδι από το αυγό, το δυόσμο, τον μαϊντανό, 1 κουταλιά της σούπας λάδι.
- Ζυμώνουμε καλά το μίγμα του κιμά ώστε τα υλικά να ομογενοποιηθούν πλήρως.
- Θα μας δώσει ένα σφιχτό μίγμα το οποίο βάζουμε στο ψυγείο για 10 - 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και κατόπιν τα ρίχνουμε προσεχτικά σε μία κατσαρόλα με νερό όσο να τα σκεπάσει και προσέχοντας να μη διαλυθούν.
- Ανάβουμε την εστία μας και μετά από λίγο (όταν το νερό θα βράζει) τα κεφτεδάκια θα ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.
- Μετά από 50 λεπτά ρίχνουμε τα χόρτα στην κατσαρόλα, κρεμμύδι, σκόρδο, (σχοινόπρασο και λίγα μυρώνια αν έχουμε), συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφήνουμε ζουμάκι από το φαγητό για το σερβίρισμα.
- Πέντε λεπτά πριν το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το λάδι και αλάτι.
Όταν τελειώσει το μαγείρεμα αφήνουμε το φαγητό να «ξεκουραστεί για 8 λεπτά και σερβίρουμε._
bill cooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου