Το λαβράκι θεωρείται εκλεκτό ψάρι στην ελληνική κουζίνα και μαγειρεύεται με διάφορους τρόπους, πχ. στη σχάρα, στον ατμό, ή στο φούρνο.
Είναι κυρίως ψάρι της ανοικτής θαλάσσης, συναντάται επίσης σε υφάλμυρα και γλυκά νερά, (λιμνοθάλασσες και εκβολές ποταμών).
Τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται και διανέμεται στο εμπόριο μέσα από τους κλωβούς της ιχθυοκαλλιέργειας.
Υλικά:
- 1,2 ή όσα ψάρια θέλετε καθαρισμένα απολεπισμένα χαραγμένα με μαχαίρι στις δύο πλευρές τους
- 1/2 ποτήρι λαδολέμονο με ρίγανη, αλάτι & πιπέρι, καλά αναδευμένα.
- 3-4 σκόρδα (φρέσκα ή ξερά)
- 1 Πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
- 2-3 Ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετούμε το ψάρι.
- Βάζουμε στο κεφάλι και την κοιλιά σκόρδο, πιπεριά, αλάτι & πιπέρι.
- Τοποθετούμε γύρω από το ψάρι τις υπόλοιπες πιπεριές και τα ντοματίνια.
- Στο τέλος περιχύνουμε το λαδολέμονο σε όλο το φαγητό.
- Ψήνουμε το λαβράκι στο στους 190-200 βαθμούς.
- Μετά από 30 λεπτά το γυρίζουμε αφήνοντας το να ψηθεί μέχρι να πάρει χρώμα
Υλικά για τη σαλάτα:
- Όσα παντζάρια θέλουμε με τα φύλλα τους
- Ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας
- 1 Σκόρδο τριμμένο
- 1/2 ποτήρι λάδι
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και βράζουμε τα παντζάρια όπως μας δείχνει το βίντεο
- Σε ένα μπολάκι αναδεύουμε το σκόρδο, το ξίδι, το λάδι και το αλατοπίπερο.
- Μετά το σερβίρισμα της σαλάτας προσθέτουμε τη σάλτσα λαδιού που φτιάξαμε.
Δείτε στο ακόλουθο βίντεο πως καθαρίζουμε και βράζουμε τα παντζάρια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου