♨Ελαφρύ, νόστιμο και εύκολο φαγητό. ♨Εύπεπτο, χορταστικό και χωρίς περίσσιες θερμίδες.
Υλικά για τα γιουβαρλάκια:
- 400 Γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο σπαλομίτα
- 2/3 Φλυτζάνι ρύζι Καρολίνα ξεπλυμένο και μουλιασμένο
- 1/3 Φλυτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/3 Κουταλάκι δυόσμο ξηρό
- 1 Αυγό (το ασπράδι του μόνο)
- 1 Κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
- 1 Σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένο
- Αλάτι & πιπέρι
- 4 Κολοκυθάκια μέτρια αποφλοιωμένα και κομμένα καρέ
- 2 Σκελίδες σκόρδου κομμένα χοντρά
- 1 Μικρό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 1 Καρότο μικρό κομμένο σε καρέ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξηρό
- 1 Λεμόνι μικρό (τον χυμό του)
- 1 Κουταλιά της σούπας γιαούρτι
- 1 Κουταλιά της σούπας λάδι
- Σε μία λεκανίτσα αδειάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ασπράδι του αυγού, αλάτι & πιπέρι.
- Αναμιγνύουμε το μείγμα του κιμά σχολαστικά για να ομογενοποιηθεί καλά.
- Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλίτσες
- Τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τον δυόσμο και τον χυμό λεμονιού) γεμίζοντας την με νερό μέχρι και 3 δάχτυλα πιο πάνω από τη επιφάνειά των υλικών μας.
- Ανάβουμε την εστία της κουζίνας και βράζουμε το φαγητό για 50-60 λεπτά.
- 10 λεπτά πριν την λήξη του βρασμού προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το λάδι και τον δυόσμο.
- Όταν τα φαγητό είναι έτοιμο βγάζουμε τα γιουβαρλάκια, αφήνουμε ΄τα υπόλοιπα υλικά να κρυώσουν, και προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Το ζουμί του φαγητού έχει ήδη γλασαριστεί από το άμυλο του ρυζιού.
- Κατόπιν τα αναδεύουμε με το ραβδομπλέντερ ώστε να δημιουργήσουμε μία βελουτέ σάλτσα.
- Επανατοποθετούμε στην έτοιμη σάλτσα τα γιουβαρλάκια και ζεσταίνουμε όλο το φαγητό για το σερβίρισμα.
- Σερβίρουμε και ραντίζουμε το φαγητό μας με μερικές σταγόνες λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου