Υλικά:
- 1/2 Κιλό σπαλομίτα κομμένη σε κομμάτια (μικρά η μεγαλύτερα)
- 1 Ντομάτα τριμμένη
- 1 Κουταλάκι πελτέ
- 1 Κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
- 1 Σκελίδα σκόρδο
- 1 Φύλλο δάφνης
- 4 Κόκους μπαχάρι
- 1/2 Ποτήρι κρασί κόκκινο ημίγλυκο
- 1/2 Ποτήρι λάδι
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 Κουταλιά Κόρν Φλάουερ διαλυμένο σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό (για το δέσιμο της σάλτσας)
- Για περισσότερο φαγητό διπλασιάζουμε τα υλικά μας (εκτός οίνου και ελαίου και δάφνης)
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κουταλιές λάδι και την τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας
- Όταν τα λαδί ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρέας.
- Τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και να θωρακιστεί το κρέας (προσέχουμε να μην καούν).
- Ακολούθως σβήνουμε με το κρασί.
- Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής κατά σειράν: Καρότο, μπαχάρι, ντομάτα, πελτέ, δάφνη, αλάτι, πιπέρι, λάδι και καλύπτουμε το φαγητό με νερό. Το βράζουμε για 1 ώρα.
- Όταν εξατμιστεί το πολύ νερό από την κατσαρόλα ρίχνουμε το Κορν Φλάουερ και ανακατεύουμε το φαγητό για να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με πουρέ ή ΄με όποιο ζυμαρικό μας αρέσει.
Συνοδεύουμε το φαγητό με μία σαλάτα και 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
Vasileios cooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου