Υλικά:
1 ή μισό κοτόπουλο καθαρισμένο και πλυμένο
4 Πατάτες κομμένες
Μουστάρδα
3-4 Σκελίδες σκόρδου
1/2 Ποτήρι λάδι
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί ΄ρίχνουμε τις πατάτες
Σε ένα ποτήρι διαλύουμε 1 κουταλιά μουστάρδας μέσα σε χλιαρό νερό
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το λάδι
Τα αναδεύουμε καλά ούτως ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά
Ρίχνουμε το μίγμα στις πατάτες, προσθέτουμε χοντροκομμένα τα σκόρδα και αλατοπιπερώνουμε
Αλείφουμε το κοτόπουλο με μουστάρδα, το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού.
Προσθέτουμε στο ταψί 1/2 ποτήρι νερό και το τοποθετούμε σe φούρνο με θερμοκρασία 190 C
Το ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου προσέχοντάς το να μην αρπάξει
Το σκούρο χρώμα στην πέτσα του κοτόπουλου δημιουργείται από τη μουστάρδα
Συνοδεύουμε το φαγητό μας με σαλάτα και λευκό κρασί
bill cooking
1 ή μισό κοτόπουλο καθαρισμένο και πλυμένο
4 Πατάτες κομμένες
Μουστάρδα
3-4 Σκελίδες σκόρδου
1/2 Ποτήρι λάδι
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί ΄ρίχνουμε τις πατάτες
Σε ένα ποτήρι διαλύουμε 1 κουταλιά μουστάρδας μέσα σε χλιαρό νερό
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το λάδι
Τα αναδεύουμε καλά ούτως ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά
Ρίχνουμε το μίγμα στις πατάτες, προσθέτουμε χοντροκομμένα τα σκόρδα και αλατοπιπερώνουμε
Αλείφουμε το κοτόπουλο με μουστάρδα, το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού.
Προσθέτουμε στο ταψί 1/2 ποτήρι νερό και το τοποθετούμε σe φούρνο με θερμοκρασία 190 C
Το ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου προσέχοντάς το να μην αρπάξει
Το σκούρο χρώμα στην πέτσα του κοτόπουλου δημιουργείται από τη μουστάρδα
Συνοδεύουμε το φαγητό μας με σαλάτα και λευκό κρασί
bill cooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου