Υλικά:
- 1 Κιλό φράουλες ώριμες και γλυκές
- Ζάχαρη διαίτης (όχι φρουκτόζη)
- Σε μία πλατιά κατσαρόλα με νερό βάζουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε 20 λεπτά.
- Μετά αδειάζουμε το νερό και προσθέτωντας στην κατσαρόλα πάλι νερό τις ξεπλένουμε σχολαστικά.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά
- Ακολούθως κόβουμε τα φύλλα τους με ένα μαχαίρι και τις πιέζουμε με τα δάκτυλα στην παλάμη μας για να πολτοποιηθούν ή τις κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.
- Στην κατσαρόλα με τις φράουλες προσθέτουμε νερό έως και 3 δάκτυλα πάνω από την επιφάνειά τους και τις βράζουμε ανακατεύοντάς τες με μία ξύλινη κουτάλα τακτικά για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.
- Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια του νερού κατά το βρασμό. Έτσι απομακρύνουμε και τυχόντα φυτοφάρμακα που εμπεριέχουν οι φράουλες.
- Όταν μαλακώσουν πλήρως προσθέτουμε ζάχαρη διαίτης δοκιμάζοντας τη γλυκύτητα του πολτού.
- Την κάνουμε όσο γλυκιά θέλουμε σύμφωνα με τις γευστικές μας προτιμήσεις.
- Προσέχουμε ο πολτός μας στο τέλος να είναι σχετικά αραιός και όχι πολύ σφιχτός.
- Μετά το τέλος του βρασμού αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει.
- Την τοποθετούμε κρύα σε ένα βάζο ή σε ένα γυάλινο μπολ.
- Όσο κρυώνει ο πολτός, θα πήζει περισσότερο.
Tips:
- Αν παρασκευάζουνε για πρώτη φορά τη συνταγή μπορούμε να παρασκευάσουμε την μαρμελάδα με μισό κιλό φράουλες.
- Φυλάμε τη μαρμελάδα μας στο ψυγείο και την καταναλώνουμε εντός 15 ημερών.
- Αν έχετε φράουλες από το δικό σας κήπο χωρίς φυτοφάρμακα είσαστε τυχεροί.
- Ακόμη καλύτερα είναι αν μαζέψετε άγριες φράουλες από τη φύση (λίγο σπάνιο για τους πολλούς).
- Οι πολύ γλυκές φράουλες χρειάζονται λίγο γλυκαντικό κατά την παρασκευή της μαρμελάδας, ίσως και καθόλου.
bill cooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου