ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΓΑΥΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ


          Υλικά:
  • 400 γρ. γαύρο φιλεταρισμένο
  • 1/2  Ντομάτα & 1/2 πιπεριά Φλωρίνης κομμένες σε καρέ
  • 1/2 Ποτήρι  μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 Μικρό καρότο κομμένο σε καρέ
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 Σκελίδες σκόρδου
  • 1 Κ.γ. φρέσκια πιπερόριζα τριμμένη ή ξηρή
  • 1 Φλυτζανάκι του καφέ ξηρό κρασί ροζέ
  •  ½ Ποτήρι λάδι
  • Αλάτι & πιπέρι.
          Εκτέλεση:
  • Βάζουμε στην εστία μία κατσαρόλα με 3 κ.σ. λάδι.
  • Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε την πιπεριά, το μαϊντανό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπερόριζα και το καρότο
  • Τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ακολούθως σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα και το λάδι αφήνοντας τα υλικά να βράσουν για 8 λεπτά.
  • Στο τέλος ρίχνουμε τα φιλέτα του ψαριού προσθέτοντας μισό ποτήρι νερό.
  • Μαγειρεύουμε το φαγητό μας μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με σαλάτα και συνοδεύουμε το φαγητό με ένα κρασοπότηρο ξηρό ροζέ κρασί._
          Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις