- 400 γρ. γαύρο φιλεταρισμένο
- 1/2 Ντομάτα & 1/2 πιπεριά Φλωρίνης κομμένες σε καρέ
- 1/2 Ποτήρι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 Μικρό καρότο κομμένο σε καρέ
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 Σκελίδες σκόρδου
- 1 Κ.γ. φρέσκια πιπερόριζα τριμμένη ή ξηρή
- 1 Φλυτζανάκι του καφέ ξηρό κρασί ροζέ
- ½ Ποτήρι λάδι
- Αλάτι & πιπέρι.
- Βάζουμε στην εστία μία κατσαρόλα με 3 κ.σ. λάδι.
- Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε την πιπεριά, το μαϊντανό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπερόριζα και το καρότο
- Τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ακολούθως σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα και το λάδι αφήνοντας τα υλικά να βράσουν για 8 λεπτά.
- Στο τέλος ρίχνουμε τα φιλέτα του ψαριού προσθέτοντας μισό ποτήρι νερό.
- Μαγειρεύουμε το φαγητό μας μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με σαλάτα και συνοδεύουμε το φαγητό με ένα κρασοπότηρο ξηρό ροζέ κρασί._
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου