Υλικά:
- 6 Μανιτάρια portobello καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα
- 2/3 φλιτζάνι ρύζι της αρεσκείας σας
- 3 Πιπεριές τρικολόρε ψιλοκομμένες
- 1 Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 Σκελίδα σκόρδου τριμμένη
- 1 Κουταλάκι πιπερόριζα τριμμένη σε ψιλό τρίφτη
- 1 Καρότο μικρό ψιλοκομμένο
- 1/2 Φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Μισή Ντομάτα τριμμένη
- 2 Κουταλιές της σούπας λάδι
- Αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μα και τα σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν (15 λεπτά περίπου και δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι).
- Σβήνουμε μισό ποτήρι λευκό κρασί.
- Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε κατά τα σοτάρισμα λίγο νερό για το ρύζι.
- Όταν είναι έτοιμα αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία και τα αφήνουμε για 15 - 20 λεπτά ώστε το ρύζι να απορροφήσει όσα υγρά έχουν μείνει από το σοτάρισμα.
- Λαδώνουμε εξωτερικά με ένα πινελάκι μαγειρικής τα μανιτάρια και τα αλείφουμε εσωτερικά με λίγο τριμμένο σκόρδο ή τα πασπαλίζουμε με σκόνη σκόρδου.
- Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τοποθετούμε τα μανιτάρια και τα γεμίζουμε με το μείγμα που σοτάραμε.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο με θερμοκρασία 180 ℃ για 10 - 15 λεπτά.
Tips:
- Η συνταγή αυτή είναι vegan. Αν κάποιος επιθυμεί μπορεί να προσθέσει και προϊόντα ζωικής προέλευσης στο μείγμα της γέμισης, (τυριά, αλλαντικά κ.λ.π.)._
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου