Μία σούπα απόλυτα χορτοφαγική με κηπευτικά από την Ελληνική γη
Υλικά για τη σούπα:
- 1 Μπρόκολο κομμένο σε μπουκέτα
- 1 Κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
- 1 πατάτα μέτρια κομμένη σε κύβους
- 1 Κρεμμύδι ξερό και ένα κρεμμυδάκι φρέσκο χοντροκομμένα
- 5 Φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1 φλυτζανάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 Φύλλα θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 Φλυτζανάκι λάδι
- Αλάτι και πιπέρι
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα λαχανικά εκτός από το μπρόκολο, το κολοκυθάκι και το θυμάρι
- Τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 20 λεπτά
- Ακολούθως προσθέτουμε το μπρόκολο, το κολοκυθάκι και το θυμάρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά εφόσον πρώτα αλατοπιπερώσουμε το φαγητό
- Σβήνουμε την εστία και περιμένουμε να κρυώσει το φαγητό
- Ρίχνουμε το λάδι και με το ραβδομπλέντερ αναμιγνύουμε τη σούπα μέχρι να ομογενοποιηθεί
- Σερβίρουμε στο πιάτο και προσθέτουνε κομμάτια από την γαλέτα πατάτας.
- Για την γαλέτα πατάτας δείτε την συνταγή δώ: https://epitou8ematos.blogspot.gr/2018/02/blog-post_27.html
Αν θέλουμε περισσότερη υφή στη σούπα μας προσθέτουμε στο τέλος του βρασμού 1/2 ποτήρι φυτική κρέμα ή κρέμα γάλακτος.
bill cooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου