ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

 Ανοιξιάτικο φαγητό γεμάτο χρώματα και γεύσεις 
Η αγκινάρα περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και βοηθά στον καθαρισμό του ήπατος.
Περιέχει αντικαρκινικές ουσίες, βιταμίνες, πολύτιμα μέταλλα και αρκετές φυτικές ίνες...
Ο αρακάς είναι επίσης πλούσιος σε φυτικές ίνες, βιταμίνη K (για την απορρόφηση του ασβεστίου από το έντερο), νιασίνη για τον έλεγχο της χοληστερόλης στο αίμα και τη μείωση των τριγλυκεριδίων.

Υλικά:
  • 5 Αγκινάρες καθαρισμένες
  • 2,5 Κούπες αρακά
  • 3 Σκόρδα φρέσκα ψιλοκομμένα ή 3 σκελίδες σκόρδου ξηρού
  • 3 Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 Κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
  • 6-8 Ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 1 ντομάτα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
  • 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1/2 Ποτήρι λάδι
  • Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια. τον άνηθο, και τα καρότα, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ρίχνοντας μισό ποτηράκι νερό και αν χρειάζεται περισσότερο προσθέτουμε κατά τον βρασμό.
  • Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να φύγει το πολύ νερό αφήνοντας σο φαγητό λίγη σάλτσα.
  • Κατεβάζουμε από την εστία την κατσαρόλα και σερβίρουμε το φαγητό μετά από 30 λεπτά. 
 Tips:
  • Τα λαδερά φαγητά είναι εξίσου νόστιμα και κρύα.
  • Αν θέλουμε συνοδεύουμε το γεύμα με τυρί φέτα ή ανθότυρο.
  • Η ντομάτα (ωμή ή μαγειρεμένη) περιέχει λυκοπένιο το οποίο προστατεύει τον οργανισμό από τις παθήσεις του προστάτη.
  • Το φαγητό αυτό μαγειρεύεται και χωρίς ντομάτα, προσθέτοντας προς το τέλος του μαγειρέματος χυμό από 1 λεμόνι.
  • Τα εσωτερικά τρυφερά φύλλα της αγκινάρας καλά πλυμένα, όταν τα βράσουμε με νερό θα μας δώσουν ένα αφέψημα αποτοξινωτικό για τον οργανισμό μας. Αν έχετε βράσει αρκετό φυλάξτε το στο ψυγείο και πίνετε κάθε πρωί ένα ποτήρι προσθέτοντας στημένο χυμό λεμονιού, πριν το φαγητό ή τον καφέ σας.
  • Προτιμάτε τον φρέσκο ή τον κατεψυγμένο αρακά που κρατά τα θρεπτικά του συστατικά και όχι τις κονσέρβες.
  • Αν δεν μπορείτε να καθαρίσετε τις αγκινάρες αγοράστε κατεψυγμένες.
            Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις