Αποφεύγουμε να μαζεύουμε μανιτάρια μόνοι μας από την φύση γιατί πολλά από αυτά είναι δηλητηριώδη και θανατηφόρα.
Αγοράζουμε πάντοτε τα συσκευασμένα από την αγορά για την κουζίνα μας.
Υλικά:
- 1 Μαρούλι καλά πλυμένο και χοντροκομμένο
- 500 Γραμμάρια μανιτάρια του εμπορίου κατ' επιλογήν.
- 1 Κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
- 5 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 Κουταλάκι του γλυκού μυρώνια ψιλοκομμένα
- Τον χυμό ενός λεμονιού
- 1 Κουταλιά της σούπας corn flour (κατ' επιλογήν για πιο πηχτή σάλτσα)
- 1/2 Ποτήρι λάδι και 4 κουταλιές λάδι για το σοτάρισμα (για λιγότερες θερμίδες μαραίνουμε τα κηπευτικά σε χαμηλή φωτιά και χωρίς λάδι)
- 1 Κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί μόνο σε περίπτωση που σοτάρουμε τα κηπευτικά
- Αλάτι και πιπέρι
- Σοτάρουμε σε 4 κουταλιές λάδι και σε χαμηλή θερμοκρασία το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι μέχρι να γυαλίσουν.
- Ή τα μαραίνουμε χωρίς λάδι σε χαμηλή φωτιά.
- Σβήνουμε με 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί.
- Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το μαρούλι και τα μυρώνια, συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
- Βάζουμε μισό ποτήρι λάδι και σκεπάζουμε το φαγητό με νερό. Το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
- Σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό διαλύουμε το corn flour και τον χυμό του λεμονιού.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το φαγητό και το ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Βράζουμε για 7 λεπτά ακόμα.
- Αντί για corn flour μπορούμε να αυγοκόψουμε το φαγητό με δύο αυγά για να δέσει το ζουμί του.
- Για πιο πλούσια υφή μπορούμε κατά το μαγείρεμα να προσθέσουμε στην κατσαρόλα 1 κρασοπότηρο ρύζι και νερό 1 προς 2.
Δείτε στο βίντεο πως καθαρίζουμε τα μανιτάρια:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου