Βαθμός δυσκολίας: 0
Για τη σάλτσα:
- 3 Ντομάτες τριμμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 Ποτηράκι λάδι
- 1 Κουταλιά λάδι για το σοτάρισμα
- Λάδι για το άλειμμα στις μελιτζάνες
- 1 Ρακοπότηρο λευκό κρασί προαιρετικά
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 1 κουταλιά λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο με το μαϊντανό, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Βράζουμε τη σάλτσα έως ότου εξατμιστεί το ζουμί της ντομάτας
- Ετοιμάζουμε κομματάκια φέτας και CHEDDAR ή ότι άλλο τυρί θέλουμε
- Τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες πάχους 3 εκατοστών, τις λαδώνουμε με ένα πινέλο μαγειρικής, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα μέχρι να πάρουν χρώμα σκούρο ξανθό. (190 - 200 βαθμούς ℃).
- Όταν ψηθούν τις γυρίζουμε ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά τους.
- Βγάζουμε τις ψημένες μελιτζάνες από το φούρνο προσθέτουμε τη σάλτσα
- και καλύπτουμε την επιφάνεια τους με το τυρί.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει το φαγητό.
- Ορισμένοι τηγανίζουν τις μελιτζάνες αλλά δεν θα το συνιστούσα γιατί το φαγητό γίνεται υπερβολικά δύσπεπτο.
- Οι ψημένες μελιτζάνες είναι εξίσου νόστιμες και δεν βαρύνουν το στομάχι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου