ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΦΙΔΕ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

 
Πολλές φορές σκεφτόμαστε να μαγειρέψουμε ένα νόστιμο φαγητό σε σύντομο χρόνο αλλά δεν μπαίνουμε στον κόπο να κοιτάξουμε τα υλικά στα ντουλάπια της κουζίνας μας. παρά άμεσα σκεπτόμαστε το Market. Λάθος
 
Υλικά:
  • 2 Φωλίτσες φιδέ
  • 1/2 κούπα μαϊντανό καλά πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 Κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1-2 Σκελίδες σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι δυόσμο ξηρό
  • 1 Καρότο μικρό κομμένο σε κυβάκια
  • 1 μικρή πατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 Ντομάτα μέτρια τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
  • 1 Κουταλάκι πιπερόριζα τριμμένο στο ψιλό τρίφτη (προαιρετικά)
  • 1 Πιπεριά Φλωρίνης μικρή κομμένη σε δύο λωρίδες καθαρισμένη από τους σπόρους και τις κλωστές της (προαιρετικά)
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα στην εστία ρίχνοντας λίγο λάδι.
  • Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, ρίχνουμε και τις πατάτες με τα καρότα.
  • Τα σοτάρουμε ελαφρά για να μαλακώσουν και μετά προσθέτουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά μας με μισό ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
  • Στο τέλος σπάμε το φιδέ με το χέρι στην κατσαρόλα προσθέτοντας 2 ποτήρια νερό.
  • Αφήνουμε να βράσει το φαγητό μέχρι να μαλακώσει ο φιδές    
Tips:
  • Σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτοντας λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και συνοδεύουμε με ταραμοσαλάτα ή σκληρό τυρί τριμμένο  και ότι άλλο προτιμούμε.
  • Ορισμένοι προσθέτουν στο φαγητό κύβο λαχανικών αλλά... δεν θα το συνιστούσα εφόσον στην πατρίδα μας ενισχύουμε τη γεύση και το άρωμα των φαγητών με φρέσκα λαχανικά τα οποία υπάρχουν εν αφθονία και χωρίς συντηρητικά._ 
bill cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις