Καλά είναι
τα κρέατα στην περίοδο των εορτινών ημερών αλλά και τα προϊόντα της γης μας δίνουν
εξίσου νόστιμα φαγητά.
- ½ Πακέτο ρεβίθια (250 γρ) με ή χωρίς φλούδα
- Αν είναι με φλούδα τα αφήνουμε από βραδύς στο νερό να μουλιάσουν.
- Αν είναι χωρίς φλούδα τα μουλιάζουμε για μισή ώρα και τα ξεπλένουμε
- 2 Ντομάτες τριμμένες στο χοντρό τρίφτη
- 3 Καρότα μικρά κομμένα σε ροδέλες
- 1 Κρεμμύδι μέτριο τριμμένο ή ψιλοκομμένο
- 1 Πιπεριά φλωρίνης καθαρισμένη από τους σπόρους και της ίνες της, κομμένη σε τρείς λωρίδες
- 1 Φύλλο δάφνης
- ½ Κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ Ποτήρι λάδι
- Αλάτι και πιπέρι
- Σε μίας κατσαρόλα προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα υπόλοιπα υλικά μας
- Αλατοπιπερόνουμε, προσθέτουμε νερό μέχρι τα σκεπάσει, ανακατεύουμε το φαγητό για την ομοιομορφία και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσει η σάλτσα τους
- Τα συνοδεύουμε με λευκό τυρί, ελιές , πράσινη σαλάτα ή ότι άλλο θέλουμε
- Προαιρετικά συνιστάται 1 κρασοπότηρο λευκό ή ροζέ κρασί .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου